China a recurs din nou la testarea în masă într-un oraş din provincia Xinjiang, după apariţia unui caz de coronavirus, relatează Digi24.
Aproximativ 4,7 milioane de oameni sunt testaţi, iar până acum au fost descoperite 138 de cazuri asimptomatice, informează BBC.
China a reuşit să reducă numărul cazurilor la nivel naţional, însă continuă să apară noi focare regionale.
Provincia Xinjiang este locuită în principal de uiguri, o minoritatea musulmană despre care organizaţiile umanitare atrag atenţia că este persecutată de guvernul de la Beijing.
Şcolile din Kashgar au fost închise şi locuitorii nu pot părăşi oraşul fără să deţină un test negativ de coronavirus.
Primul caz din Kashgar a fost o femeie asimptomatică care lucra într-o fabrică de confecţii din Shufu, la periferia Kashgar.
Femeia, despre care s-a aflat că este infectată după "o testare de rutină", a fost primul caz de coronavirus depistat în China continentală în ultimele 10 zile.
Testarea în masă, pornită sâmbătă, a mai descoperit până acum alte 137 de cazuri asimptomatice.
Cazurile asimptomatice nu sunt adăugate de China la totalul infecţiile depistate. Până acum în China au existat 85.810 bolnavi şi 4.634 de morţi.
Peste 2,8 milioane de teste au fost realizate în Kashgar până duminică după-amiază, iar restul vor fi terminate în următoarele două zile, potrivit oficialilor locali.
Provincia Xinjiang găzduieşte o reţea de centre de detenţie, pe care China le prezintă ca fiind de "reeducare". Cu toate acestea, grupurile pentru drepturile omului le consideră o modalitate de a suprima cultura, limba şi identitatea minorităţii musulmane.
Viaţa a revenit la normal în mare parte din China, însă continuă să apară mici focare de coronavirus şi autorităţile acţionează cu testări în masă. La începutul lunii octombrie, întreaga populaţie a oraşului Qingdao, de nouă milioane de oameni, a fost testată. Totodată, întreaga populaţie de 11 milioane de oameni a oraşului Wuhan, locul unde noul coronavirus a fost depistat prima dată, a fost testată în mai.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.10.2020, 09:53)
de unde putea veni manipularea , decat de la digi sri . sri este indragostit de manipularea catastrofica a pandemiei (sfarsitul lumii ) . daca cei din psd ar avea minte , s-ar detasa urgent de aceasta abordare cattastrofica a pandemiei si sa o lase pe seama pnl , care sa ramana singuri cu eticheta de groparul economiei si a vietii romanilor . orientati-va pe modelul suedez , care de fapt nu este nici un model , asa s-a procedat mereu pina acum fara oprirea planetei in loc . testarea este o afacere de facut bani si aproape inutila . nu s-au facut niciodata testari si nu se fac testari nici acum la atitea boli infectioase , de ce numai la covidul asta ?
2. autocrati
(mesaj trimis de anonim în data de 27.10.2020, 10:50)
Pentru conducatorii nostri cu tendinte de autocrati, ceea ce a facut (face) China este o justificare pentru suprimarea libertatilor pe care nimeni nu si-o imagina posibila in "lumea libera"
Intre timp, suedezii si japonezii sunt capabili sa gestioneze COVID fara lockdown:
"Fatality rates related to COVID-19 in Japan have been low compared to Western Countries and have decreased despite the absence of lockdown. Serological tests monitored across the course of the second wave can provide insights into the population-level prevalence and dynamic patterns of COVID-19 infection."
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.10.2020, 13:00)
modelul dupa ce se inspira " specialistii " cap de porc , musta , etc este cel al partidului comunist chinez care impreuna cu democratii lui soros au adus planeta unde este .