China aderă la acordul ce garantează vaccinuri împotriva coronavirus ţărilor sărace

A.B.
Internaţional / 9 octombrie 2020

China aderă la acordul ce garantează vaccinuri împotriva coronavirus ţărilor sărace

China a anunţat vineri că a aderat la mecanismul internaţional pentru furnizarea de vaccinuri anti-COVID 19 către ţările în curs de dezvoltare, o iniţiativă lansată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează France Presse şi Agerpres.

Gigantul asiatic, unde noul coronavirus a apărut pentru prima dată la sfârşitul anului trecut, se află în fruntea cercetării asupra vaccinurilor, cu 11 proiecte în fază de teste clinice, din aproximativ 60 în curs de desfăşurare în întreaga lume.

Preşedintele Xi Jinping a promis în mai că orice vaccin produs în ţara sa va fi "un bun public global".

Între timp, Ministerul Afacerilor Externe chinez a anunţat într-un comunicat că ţara a aderat la dispozitivul ONU pentru acces mondial la vaccinul împotriva COVID-19, numit Covax (Covid-19 Vaccine Global Access).

Această iniţiativă, care îşi propune să garanteze accesul la vaccinuri în 92 de ţări sărace, a fost încredinţată de către OMS Gavi, Alianţa pentru vaccinuri înfiinţată în 2000.

Beijingul nu a precizat cât de mult intenţionează să contribuie la fondul Covax, care se aşteaptă la contribuţii iniţiale de 2 miliarde de dolari până la sfârşitul anului.

Pe website-ul său, Gavi a precizat joi că a primit o promisiune de 130 milioane de dolari din partea Japoniei, ridicând totalul la 1,8 miliarde din partea a aproximativ 20 de ţări.

Nici Statele Unite şi nici Franţa nu figurează pe listă, notează AFP.

Beijingul a fost criticat pentru răspunsul său iniţial la epidemie. Cu toate acestea, regimul comunist a reuşit în ultimele luni să ajungă aproape la eradicarea virusului, cu un bilanţ oficial care s-a oprit în mai la 4.634 de morţi, în timp ce pandemia a ucis peste un milion de persoane pe tot globul.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. este singurul vinovat de ceea ce se intampla la aceasta ora pe glob din punctul meu de vedere, indiferent ce spune seful (comunist) al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus sau altii, aliati ai comunistilor chinezi. De aceea in viitorul imediat dupa stoparea acestei pandemii, occidentul si tarile democrate de pe glob trebuie sa traga la raspundere China si sa o faca sa plateasca daune pentru nenorocirile si pagubele produse la nivel global. Daca acest fapt nu se intampla, nu ramane decat ca maine alta tara sa produca si sa elibereze alta molima biologica, fara sa suporte nicio consecinta. Gesturile comunistilor chinezi pe care le fac azi nu-i disculpa cu nimic, ba din contra ii acuza si mai mult, avand in vedere tot ce au ascuns referitor la acest virus.

    1. Ii doare-n cot pe chinezi de smiorcaielile patetice ale occidentului !

      China conduce lumea in acest secol si poate rade de pe suprafata pamantului orice ganganie bazaitoare... 

      Tarile inteligente fac afaceri cu China, cum este Grecia ce a oferit portul Pireu ca baza strategica in Mediterana de unde chinezii controleaza tot comertul colea, iar Grecia iese castigatoare pe termen lung.

      Nu in ultimul rand Grecia tine in frau pandemia, pentru ca cetateanul grec e responsabil nu nesimtit si imbecil cum e romanul sau haimanaua cristi puiu ori dezaxatul razvan constantinescu de la Iasi 

      Atunci de ce si-au luat turcii nasul la purtare?China nu ii apara de turci,SUA se fac ca ploua.Asa de jelit se jelesc grecii pe ici,pe colo...Adevarul este undeva la mijloc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb