China a introdus linii directoare pentru eliminarea treptată a microprocesoarelor americane de la Intel şi AMD de pe computerele şi serverele personale guvernamentale, informează news.ro.
Ghidul privind achiziţiile urmăreşte, de asemenea, să elimine sistemul de operare Windows şi software-ul de baze de date fabricat în străinătate în favoarea opţiunilor interne.
Agenţiilor guvernamentale de nivel peste primării li s-a spus să includă criterii care necesită procesoare şi sisteme de operare "sigure şi de încredere" atunci când fac achiziţii.
Ministerul industriei din China a emis la sfârşitul lunii decembrie o declaraţie cu trei liste separate de procesoare, sisteme de operare şi baze de date centralizate considerate "sigure şi de încredere", timp de trei ani de la data publicării, toate de la companii chineze.
Biroul de Informaţii al Consiliului de Stat, care se ocupă de întrebările media pentru guvernul chinez nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii trimise prin fax.
Intel şi AMD nu au răspuns imediat la cererilor de comentarii.
Statele Unite şi-au propus să sporească producţia internă de semiconductori şi să reducă dependenţa de China şi Taiwan, prin intermediul legii CHIPS şi Legea ştiinţei din 2022 a administraţiei Biden.
Planul este conceput pentru a consolida semiconductorii din SUA şi conţine ajutor financiar pentru producţia internă, cu subvenţii pentru producţia de cipuri avansate.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.03.2024, 08:15)
si samsung deschide in usa una dintre cele mai scumpe fabrici de cipuri.. intr-un orasel de doar 20 mii locuitori!
s c c r e t
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.03.2024, 08:50)
Nu e "scumpa", valoarea investitiei este mare:-)...Cand faci scoala in HARCOV:-)
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.03.2024, 14:24)
China este cu un deceniu inaintea occidentului in technologie,
ca cum au ajuns la ele ,e alta discutie,
occidentul nehamesit de profit nu trebuia sa duca 90 % din productie in China,
unde toate firmele sunt sub control sever al statului