China: Construirea unei noi ambasade la Londra a fost amânată

D.R.
Internaţional / 10 august 2023

China: Construirea unei noi ambasade la Londra a fost amânată

China va amâna pentru o perioadă nedeterminată planurile sale privind construirea unei noi ambasade la Londra, decizie ce riscă să conducă la o creştere a tensiunilor diplomatice cu Marea Britanie, relatează astăzi Agerpres.

Beijingul va rata astfel termenul limită de joi pentru a face apel la decizia consiliului local care s-a opus planurilor sale de a construi o nouă ambasadă în apropiere de Turnul Londrei după ce locuitorii din zonă nu au fost de acord, au precizat sursele citate. China speră în schimb să îşi asigure o promisiune din partea guvernului britanic de a interveni dacă va depune o nouă cerere de construcţie, afirmă sursa citată.

Ministerul chinez de Externe a cerut într-un comunicat guvernului britanic să-şi "îndeplinească obligaţia internaţională" de a-l ajuta să construiască o nouă ambasadă şi a spus că Beijingul doreşte să găsească o soluţie "pe baza reciprocităţii şi a beneficiului reciproc", conform sursei citate. China şi-a anunţat pentru prima dată în 2018 planurile de a construi o nouă ambasadă la Londra, cumpărând teren pe locul în care s-a aflat Monetăria Regală, pentru suma de 250 de milioane de lire, precizează sursa citată.

Beijingul speră astfel să construiască o ambasadă de 700.000 de metri pătraţi, care ar fi cea mai mare reprezentanţă diplomatică a Chinei în Europa şi aproape de două ori mai mare decât ambasada sa de la Washington.

Relaţiile diplomatice dintre Marea Britanie şi China se află la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii după ce Londra a restricţionat investiţiile chineze invocând îngrijorări legate de siguranţa naţională şi şi-a exprimat nemulţumirea faţă de asertivitatea militară şi economică crescândă a Beijingului, transmite sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb