China e gata să reglementeze divergenţele cu SUA, spune liderul chinez Xi Jinping

S.B.
Internaţional / 10 noiembrie 2021

China e gata să reglementeze divergenţele cu SUA, spune liderul chinez Xi Jinping

China este pregătită pentru reglementarea divergenţelor cu Statele Unite, a afirmat preşedintele chinez Xi Jinping, înaintea unei reuniuni virtuale cu omologul său american Joe Biden, informează Agerpres.

Într-o scrisoare prezentată marţi de ambasadorul chinez în SUA, Qin Gang, la un dineu organizat la Washington de Comisia naţională pentru relaţiile americano-chineze, Xi Jinping a asigurat că ţara sa este gata să coopereze cu Statele Unite în probleme regionale şi globale.

Data reuniunii virtuale Xi-Biden nu a fost încă stabilită, dar potrivit unei surse informate aceasta ar putea avea loc chiar săptămâna viitoare.

Cele două părţi au convenit în principiu ca această reuniune să aibă loc înainte de sfârşitul acestui an, în urma discuţiilor purtate luna trecută la Zurich, în Elveţia, între consilierul american pentru securitate naţională Jake Sullivan şi şeful diplomaţiei chineze Yang Jiechi. Secretarul adjunct de presă al Casei Albe, Karine Jean Pierre, a reiterat luni existenţa acestui acord de principiu, fără alte precizări.

Săptămâna trecută, un purtător de cuvânt al Consiliului securităţii naţionale al Casei Albe a afirmat că reuniunea celor doi lideri se înscrie în eforturile americane de gestionare responsabilă a competiţiei cu China şi nu urmăreşte stabilirea de obiective specifice.

Totuşi, mizele acestui summit virtual sunt ridicate, având în vedere disputele dintre Washington şi Beijing într-o serie de probleme, de la originea pandemiei de COVID-19 şi până la extinderea arsenalului nuclear chinez.

Potrivit experţilor, un acord de relaxare reciprocă a regimului de vize pentru jurnaliştii din cele două ţări, precum şi de redeschidere a consulatelor din Chengdu şi Houston, închise anul trecut în urma unor tensiuni diplomatice, ar putea contribui la crearea unei atmosfere mai propice îmbunătăţirii relaţiilor dintre cele două ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb