China oferă primele detalii despre noua lege de securitate naţională

A.D.
Internaţional / 22 iunie 2020

China oferă primele detalii despre noua lege de securitate naţională

Congresul Naţional al Poporului Chinez a dat duminică primele detalii despre legea securităţii pentru Hong Kong, anunţă CnnNews.com.

După cele discutate, criticii spun că aveau dreptate să fie îngrijoraţi, deoarece aceasta sporeşte sistemul juridic independent al oraşului şi capacitatea de reprimare a opoziţiei politice.

Cel mai controversat detaliu al noii legi este puterea Beijingului de exercitare a jurisdicţiei în privinţa anumitor cazuri penale. În cazul acesta, suspecţii ar putea fi extrădaţi peste graniţe pentru proces şi ar putea face închisoare pe continent.

Teama faţă de clauza menţionată anterior a determinat proteste anul trecut în Hong Kong, care au determinat guvernul să renunţe la impunerea acestei legi la momentul acela, dar a spiralizat mai târziu în crearea unei noi legi de securitate.

Atunci când Hong Kong a trecut de la legile britanice la cele chineze în 1997, sistemul de legi comunitare a rămas aproape intact, precizează sursa.

De data aceasta, NPC reinterpretează legea comunitară, rescriind-o în anumite cazuri.

Deşi proiectul de lege făcea referire la menţinerea "statului de drept" şi a diverselor libertăţi civile, el face referire şi la faptul că acolo unde există un conflict, legea de securitate naţională prevalează legislaţia în vigoare. Asta înseamnă că drepturile omului protejate de lege ar putea fi suspendate în anumite cazuri de urmărire penală.

Extinderea puterii serviciilor de securitate din Hong Kong aduce şi alte preocupări. Activiştii din China sunt adesea dispersaţi de forţele de ordine. Mai mult, jurnaliştii şi avocaţii sunt chemaţi la discuţii în jurul unor subiecte sensibile pe care le publică, în timpul cărora sunt ameninţaţi cu privire la rezultatul muncii lor.

Acordarea jurisdicţiei instanţelor chineze "în anumite circumstanţe", între timp, va garanta, probabil, condamnări în aceste cazuri.

Sistemul juridic al Chinei a fost criticat pe larg pentru lipsa sa de protecţie a drepturilor omului şi de o rată de condamnare aproape universală. Legea privind securitatea naţională a ţării a fost interpretată pe larg în trecut pentru a întemniţa activişti, intelectuali şi jurnalişti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb