China refuză să prezinte scuze Australiei pentru imaginea falsă postată pe Twitter

J.P.
Internaţional / 1 decembrie 2020

China refuză să prezinte scuze Australiei pentru imaginea falsă postată pe Twitter

China a acuzat Australia ca încearcă să "distragă atenţia publică" de la crimele de război comise de soldaţii si în Afganistan, după ce autorităţile de la Canberra s-au declarat revoltate de fotografia falsă postată pe Twitter de Lijian Zhao, purtătorul de cuvânt al ministrului de Externe chinez, informează BBC, citat de Digi24.

Australia a cerut scuze de la Beijing pentru imaginea în care un soldat australian pare să ucidă un copil afgan.

Autorităţile chineze au răspuns că Australia încercă "să arunce vina pe China pentru înrăutăţirea relaţiilor bilaterale". Relaţiile dintre cele două ţări s-au deteriorat puternic în ultimele zile.

Cum a apărut postarea pe Twitter

Postarea pe Twitter cu imaginea falsă a apărut ca răspuns la un raport despre presupusele crime de război comise de australieni în Afganistan, publicat luna trecută.

Forţele de Apărare Australiene au anunţat că au găsit "informaţii credibile" potrivit cărora 25 de soldaţi australieni au fost implicaţi în uciderea a 39 de civili şi prizonieri afgani, între 2009 şi 2013.

Luni, China s-a alăturat ţărilor care au condamnat descoperirile - acum anchetate de poliţie - însă imaginea prelucrată postată pe Twitter de purtătorul de cuvânt al ministrului chinez a declanşat reacţii furioase în Australia.

Premierul australian Scott Morrison a declarat că autorităţilor din Beijing "ar trebui să le fie ruşine" să distribuie acea imagine "dezgustătoare", solicitând scuze.

Postarea pe Twitter a făcut-o şi pe Jacinda Ardern, premierul ţării-vecine Noua Zeelandă, să ceară lămuriri autorităţilor chineze.

China a atacat declaraţia premierului australian

Într-un răspuns venit marţi, ambasada chineză din Australia a atacat declaraţia lui Morisson, fără să ofere scuzele cerute.

"Acuzaţiile lansate au două scopuri. Să distragă atenţia publică de la atrocităţile comise de anumiţi soldaţi australieni şi să arunce vina pentru deteriorarea relaţiilor bilaterale pe China. Ar putea fi şi o altă tentativă de a alimenta naţionalismul domestic", se arată în comunicatul ambasadei.

"Sfatul nostru este ca partea australiană să recunoască crimele comise de soldaţii săi în Afganistan, să îi tragă la răspundere pe vinovaţi şi să ofere dreptate victimelor", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb