Autorităţile chineze derulează o campanie de sterilizare forţată a femeilor pentru scăderea numărului populaţiei de minorităţi din regiunea Xinjiang, anunţă un studiu publicat astăzi, citat de The Guardian.
Studiul, bazat pe o combinaţie de date oficiale regionale şi interviuri cu femei de minoritate etnică, a determinat un grup internaţional de avocaţi să solicite o investigaţie a Naţiunilor Unite asupra politicilor chineze din acea regiune.
Această mişcare probabil va crea tensiuni la Beijing, care a negat că ar refuza drepturile grupurilor entice din Xinjiang, numind aceste acuzaţii "fără temei", conform The Guardian.
Ţara este acuzată că a încuiat în lagăre de reeducare mai mult de un million de uiguri şi alte minorităţi musulmane. Totuşi, Beijingul se apără spunând că aceste facilităţi sunt centre de orientare în carieră.
Un raport al lui Adrian Zenz, un cercetător german care a expus politicile Chinei din Xinjiang, arată că femeile uigure şi de altă minoritate sunt ameninţate cu internarea în aceste centre, dacă refuză să avorteze sarcinile care nu sunt în norme.
Lucrarea lui Zenz asupra acestor campusuri foloseşte date strânse datorită navigării pe internetul chinez, aceleaşi date descoperite şi de experţii Naţiunilor Unite privind aceeaşi temă.
Raportul arată că femeilor care aveau mai puţin de doi copii(limita legală) în momentul derulării studiului, le-au fost montate contraceptive intrauterine în mod involuntar.
De asemenea, se raportează că unele dintre femei au spus că au fost constrânse să primească intervenţii chirurgicale de sterilizare.
Fostele deţinute din algăre au mărturisit cum li se făceau injecţii care le opreau ciclurile menstruale sau cauzau menstre neobişnuite .
Documentele guvernamentale studiate de Zenz arată că femeile din unele comunităţi erau supuse la examene ginecologice obligatorii şi li se făceau teste de sarcină bilunare de către oficialii din sănătate.
Zenz a constatat că demografia populaţiei din Xiajiang, care este predominant formată din comunităţi, a scăzut sub medie între 2017 şi 2018, la un an de când rata de sterilizare din regiune a întrecut rata naţională din 2016.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.06.2020, 23:54)
In China mult timp a existat politica singurului copil.Legile tarii sunt valabile pentru toata lumea.De ce unii au voie sa faca 10 copii iar altii maxim 2?Mi se pare corect.Dura lex sed lex.
2. Astfel de masuri totalitare
(mesaj trimis de Cristian în data de 30.06.2020, 08:52)
Astfel de masuri totalitare arata unde se poate ajunge intr-o tara cu democratie slaba si aservita unor puteri si interese straine, precum Romania. E un exemplu ca lumea este in pericol sa se transforme intr-un urias lagar in care oamenii sa fie vaccinati cu forta de catre corporatii, ceea ce ar insemna o distopie oligarhica la nivel global.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Aum în data de 30.06.2020, 18:04)
Ce păcat că mama ta n-a fost sterilizată!