Chinezii cer informaţii despre Oltchim de la primarul din Râmnicu Vâlcea

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 29 octombrie 2013

Chinezii cer informaţii despre Oltchim de la primarul din Râmnicu Vâlcea

Ambasadorul Republicii Populare Chineză la Bucureşti, Huo Yuzhen, i-a cerut, ieri, primarului din Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, o mapă cu datele despre combinatul Oltchim pentru a fi prezentată potenţialilor investitori din China.

Ambasadorul Republicii Populare Chineze a declarat, citat de Agerpres: "Pentru o colaborare între cele două state şi mai ales cu Râmnicu Vâlcea în domeniul economic, am să-l rog pe domnul primar să trimită la ambasadă o mapă cu toate datele care privesc situaţia de la Oltchim. Din ce am înţeles eu de la domnii consilieri, este vorba de un agent economic care se află în reorganizare de aproape un an şi că se află în perioada de a căuta investitori pentru a-l redresa. Dar nu doar cu Oltchim, am putea să găsim oportunităţi de afaceri şi în domeniul lemnului, a sticlei sau a energiei verzi. Şi nu în ultimul rând turismul. Apele termale din judeţul Vâlcea sunt foarte cunoscute la ambasada noastră".

Edilul Emilian Frâncu şi delegaţia chineză au făcut, ieri, un scurt itinerariu în judeţ, în zonele industriale şi turistice, fiind însoţiţi de oameni de afaceri din Vâlcea.

Ziarul BURSA a publicat, recent, în exclusivitate informaţia că Oltchim a fost prospectat de chinezii care deţin Borsodchem Ungaria (concurent al combinatului).

Compania azeră de stat SOCAR este încă interesată de achiziţia combinatului petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, iar o delegaţie a companiei va veni în România pentru discuţii pe această temă luna viitoare, a declarat, sâmbătă, ministrul Economiei, Andrei Gerea. Domnia sa a precizat: "Avem o listă scurtă de investitori care şi-au manifestat intenţia de a prelua Oltchim. Am avut o întâlnire cu ambasadorul azer, care a confirmat că mai există un interes din partea societăţii SOCAR şi luna viitoare îi aşteptăm să purtăm nişte discuţii. I-am rugat dacă se poate să se grăbească, pentru că urmează o vizită de stat. Noi ne facem treaba cât mai repede".

Pe lista scurtă sunt consorţiul PCC-Fortissimo Capital, Chimcomplex Borzeşti în alianţă cu SIF-urile şi ruşii de la Oil Gas Trade LLC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb