CHRISTIAN TOUR:  "Un proiect de ordin al Ministerului Transporturilor va bloca accesul turiştilor la vacanţe ieftine"

Ziarul BURSA #Companii #Turism / 20 octombrie 2016

"Un proiect de ordin al Ministerului Transporturilor va bloca accesul turiştilor la vacanţe ieftine"

Un proiect de ordin al ministrului Transporturilor, care îşi propune să reglementeze transportul cu autocarul în România, va creşte costul transportului cu autocarul, va bloca accesul turiştilor cu bugete mici la vacanţe şi va îngreuna circulaţia turiştilor străini, a acuzat, ieri, cel mai mare turoperator din România, Christian Tour.

În 10 octombrie, pe site-ul Ministerului Transporturilor a fost publicat, pentru dezbatere publică, un proiect de ordin al ministrului Transporturilor prin care se doreşte reglementarea suplimentară a transportului cu autocarul.

Proiectul a fost iniţiat de Autoritatea Rutieră Română (ARR) şi are nevoie doar de semnătura ministrului pentru a fi pusă în aplicare, potrivit Christian Tour.

Unul dintre articolele proiectului prevede că "pe tot parcursul călătoriei, în cazul transportului de persoane prin servicii ocazionale, componenţa grupului trebuie să rămână aceeaşi".

Reprezentanţii Christian Tour subliniază că această prevedere va creşte semnificativ costurile turoperatorilor şi va restricţiona accesul la vacanţe al turiştilor cu buget redus.

"Cu alte cuvinte, dacă o agenţie de turism vrea să transfere turişti din zona Moldovei la Bucureşti pentru o cursă charter către Grecia sau Turcia, autocarului îi va fi interzis prin lege să oprească în oraşele prin care trece pentru a îmbarca turiştii. Astfel, un turist din Bârlad va fi obligat să se urce într-o cursă regulată până la Iaşi pentru a prinde autocarul de transfer către Bucureşti care, culmea, va trece prin oraşul său fară să poată opri", se arată în comunicat.

În plus, turoperatorii sunt obligaţi să completeze formularul de călătorie, cu lista completă a pasagerilor, cu 24 de ore înainte de începerea călătoriei.

"Dacă acest proiect, aflat acum în dezbatere publică, va fi aprobat de către Ministrul Transporturilor, autocarele care transferă turiştii de la aeroport la hoteluri, între staţiuni sau în circuite interne şi pelerinaje, nu îi vor mai putea îmbarca pe turiştii care s-au hotarât să călătorească cu mai puţin de 24 de ore înainte de începerea programului turistic", se arată în comunicatul citat de News.ro.

Reprezentanţii Christian Tour susţin că acest proiect va lovi grav inclusiv programele de pelerinaj religios desfăşurate în România de către culte şi va strica imaginea a României în ochii turişilor străini.

Astfel, dacă un grup de turişti străini va ateriza pe un aeroport din România şi va fi preluat de acolo cu un autocar de transfer, autovehiculul nu va mai putea să oprească la fiecare dintre hotelurile în care sunt cazaţi turiştii, ci doar la unul singur, urmând ca turiştii să se descurce pe cont propriu mai departe, susţine turoperatorul.

Christian Tour, cea mai mare agenţie de turism din România, împreună cu toate companiile din grupul său, a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de euro.

Compania deţine în acest moment 30 de agenţii proprii în toată România, plus patru filiale în Ungaria, Polonia, Serbia şi Republica Moldova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb