Christine Lagarde: FMI şi partenerii europeni nu sunt pregătiţi să discute acordul privind Grecia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 iulie 2011

Christine Lagarde

Christine Lagarde

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi partenerii săi europeni nu sunt încă pregătiţi să discute termenii celui de-al doilea pachet de salvare a Greciei, declară directorul general al FMI, Christine Lagarde, îndemnând autorităţile de la Atena să facă eforturi mai mari pentru soluţionarea crizei.

Lagarde a afirmat: "În opinia mea, nu suntem în etapa discutării termenilor şi condiţiilor, a duratei şi volumului pachetului, şi nimic nu ar trebui luat ca fiind sigur. Grecia a muncit mult pentru reducerea deficitelor şi pentru consolidarea fiscală, în medie de circa 5 puncte procentuale din PIB, ceea ce este un succes semnificativ. Ştim cu toţii, însă, că nu este suficient, că mai trebuie lucrat".

Noul director al FMI a spus că o soluţie la problemele Greciei "este în lucru" şi trebuie discutată în interiorul ţării, dar şi între Fond, Uniunea Europeană şi Banca Centrală Europeană.

Moneda unică s-a depreciat ieri dimineaţă, pe pieţele asiatice, în urma comentariilor lui Lagarde, înregistrând un nou minim al ultimelor patru luni faţă de dolar şi un nou minim istoric în raport cu francul elveţian.

Miniştrii Finanţelor din zona euro s-au reunit luni, de urgenţă, la Bruxelles, prilej cu care au discutat despre modalităţile de sprijinire a Greciei. Oficialii europeni au luat în calcul acordarea de credite mai ieftine, de maturităţi mai lungi şi un fond de salvare mai flexibil, care să susţină Atena. Oficialii nu au oferit un termen privind stabilirea măsurilor certe de sprijin. La aceste negocieri, FMI a fost reprezentat de John Lipsky, primul adjunct al directorului general al instituţiei.

În ce priveşte Italia, Lagarde a afirmat că, pe lângă măsurile fiscale, guvernul de la Roma trebuie să consolideze creşterea economică, astfel încât să întărească încrederea inves-titorilor, însă a subliniat că deficitul bugetar al acestei ţări este unul dintre cele mai reduse din zona euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb