Cifra de afaceri a Ceramica Iaşi a crescut în 2011

F. A.
Companii / 8 februarie 2012

Cifra de afaceri a Ceramica Iaşi a crescut în 2011

În condiţiile în care în perioada 2008 - 2011 piaţa de zidărie a scăzut cu 37% în volum şi 64% în valoare, Ceramica a reuşit să crească cifra de afaceri din 2011 la o valoare de peste 65,6 de milioane de lei (~15,5 milioane de euro) depăşind rezultatul din 2008, anul începerii crizei economice, se arată într-un comunicat de presă transmis redacţiei.

Potrivit reprezentaţilor companiei, anul 2011 a adus la nivel naţional un trend descendent în domeniul construcţiilor, aspect cauzat de puterea scăzută de cumpărare a românilor şi de conjunctura economică nefavorabilă.

Iulian Mangalagiu, Director General Ceramica Iaşi, a declarat: "În dorinţa de a rezista pe o piaţă de profil instabilă, gama de cărămizi a fost extinsă de la un număr de 5 modele la 20 de tipuri variate, în funcţie de natură şi obiectivul construcţiei. Pe lângă acestea am lansat o serie de produse pentru oferirea de originalitate şi rafinament casei şi grădinii, Brikston Garden şi Brikston Klinker. Mai mult, a fost creat un nou material de zidărie, BRAC. Acesta este un material unic pe piaţă din România, care încorporează cu succes următoarele calităţi: rezistenţa la compresiune, preţ competitiv, durabilitate şi usurinţa de punere în operă datorată dimensiunilor mari".

Toţi aceşti factori au contribuit la o traiectorie ascendentă a producătorului ieşean de cărămidă, plasându-l în poziţia secundă la nivel naţional pe piaţa de cărămidă, aspect reflectat şi în evoluţia vânzărilor din 2008 până în 2011. De la declanşarea crizei economice, de la finele lui 2008, compania a înregistrat un volum de vânzări într-o continuă creştere, plecând de la 189 mii de metri cubi în 2008 şi ajungând în 2011 la 373 mii de metri cubi, cu 200% mai mari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb