Cifra de afaceri a Sommering Install a stagnat la 4 milioane de euro, în primul trimestru

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 30 aprilie 2009

Afacerile firmei de proiectare şi execuţie de instalaţii Sommering Install au stagnat, în primul trimestru al acestui an, la patru milioane de euro, a declarat, miercuri, directorul general al companiei, Rudolf Sommer.

"În primele luni ale anului nu s-au semnat contracte majore şi au fost înregistrate întârzieri la plată din cauza situaţiei economice, însă am reuşit să ne menţinem la nivelul înregistrat în primul trimestru din 2008", a spus Sommer, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, compania a semnat, la începutul lunii aprilie, un parteneriat cu divizia grupului Toyota, Aisin, specializată în producerea de pompe de caldură pe gaz (GHP). Astfel, Sommering Install a devenit importator exclusiv pe România al sistemelor produse de divizia Toyota.

"Din calculele noastre, prin utilizarea unui echipament GHP se înregistrează o economie de 30% pe timp de iarnă, faţă de o centrală electrică şi 45% faţa de un ciller (echipament care produce apa răcită)", a explicat directorul general al companiei. Astfel, la o casă de 300 metri pătraţi, toată instalaţia se ridică la aproximativ 30.000 euro. Sommer estimează că în 2010 comercializarea pe piaţa românească a acestor instalaţii va reprezenta 10% din cifra de afaceri a companiei.

În acest an, Sommering Install intenţionează să investească între 100.000 şi 500.000 de euro în marketingul şi promovarea GHP pe piaţa din România.

Compania a inaugurat, în martie, o nouă linie de producţie de tubulatură rectangulară la fabrica din Tunari, investiţie de trei milioane de euro, majorând astfel capacitatea de producţie de tubulatură de la 60.000 mp la 500.000 mp.

Sommering Install a avut anul trecut o cifră de afaceri de 25 milioane de euro. Compania oferă servicii integrate de proiectare, execuţie, service, mentenanţă şi automatizări în domeniul instalaţiilor şi a fost înfiinţată în 1995. Printre proiectele realizate se numără Băneasa Shopping City ,Was­hington Residence, Bucharest Business Park şi clădirea Ambasadei Germaniei

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb