CIFRE IDC PENTRU ROMÂNIA: Piaţa de securitate IT a crescut cu 13% anul trecut

Corina Fraştelni
Ziarul BURSA #Companii #IT / 29 februarie 2008

Piaţa de securitate IT din ţara noastră este estimată la 12,72 milioane de dolari pentru anul 2007, în creştere cu aproximativ 13% faţă de 2006, conform celor mai recente date ale companiei de cercetare IDC.

Domnul Călin Mirea, analist de cercetare la IDC, a declarat: "Soluţiile de securizare a conţinutului şi de management al ameninţărilor (antivirus, anti-spyware, VPN, anti-spam) împreună cu soluţiile de management ale identităţii au reprezentat cea mai mare parte a pieţei de securitate IT din România, cumulând o cotă de peste 90%". Pentru anul 2008, domnul Mirea estimează o creştere a pieţei de securitate IT cu aproximativ 30%. Domnia sa a precizat că piaţa de profil din ţara noastră este extrem de concentrată, primii trei jucători deţinând o cotă de peste 50%.

Domnul Marcus Ranum, director al departamentului de Securitate din cadrul "Tenable", şi-a exprimat părerea referitor la forma viitoare a securităţii IT : "Oricine poate vedea cum computerizarea pătrunde virtual din ce în ce mai mult în vieţile noastre, dar totuşi uităm, că odată cu conectarea şi comoditatea, apar aspectele întunecate ale umanităţii precum: infracţiuni, teroare şi războaie. Putem privi oare spre un viitor online lipsit de aceste probleme?"

Domnul Tom Vavra, director în cadrul IDC CEMA, a precizat că diferenţierea şi clasificarea provocărilor sunt două procese extrem de dificile. Domnia sa a declarat: "Această problemă se iveşte mai ales când se implementează soluţii sau se încearcă echilibrarea bugetelor de securitate IT împotriva potenţialelor riscuri. Chiar dacă software-ul antivirus şi firewall-ul rămân, în continuare, elementele de bază ale soluţiilor de securitate IT, alţi factori ca ROI, managementul proactiv, dezvoltarea de proceduri şi chiar modernizarea infrastructurii IT au devenit din ce în ce mai importante în lupta pentru protecţia datelor".

Referitor la complexitatea şi multitudinea ameninţărilor, domnul Marcus Ranum a precizat că vendorii au adăugat noi componente soluţiilor tradiţionale. Astfel, soluţiile de securitate disponibile azi tind să înglobeze nu doar antivirus, ci şi funcţii de anti-spam, firewall, securizare a reţelei sau control al accesului. Domnul Ranum a declarat: "Tendinţa de a îngloba tot mai multe componente în soluţiile de securitate, având ca ţel o strategie de securitate totală, este cu atât mai pronunţată astăzi, când numărul punctelor de vulnerabilitate a crescut exponenţial". Domnia sa consideră că nu toţi utilizatorii sunt conştienţi de existenţa unei "infrastructuri IT extinse" a companiei, infrastructură care devine extrem de vulnerabilă la atacurile prin folosirea unor aplicaţii care intră în rutina zilnică - de la accesarea de la distanţă a contului de mail şi a soluţiilor ERP până la utilizarea aplicaţiilor de instant messaging sau file sharing.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb