Cîmpeanu susţine că au fost consultaţi toţi experţii pentru elaborarea legilor educaţiei

V.G.
Miscellanea / 29 august 2022

Cîmpeanu susţine că au fost consultaţi toţi experţii pentru elaborarea legilor educaţiei

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi, referindu-se la proiectele de lege ale educaţiei, că timp de cinci ani şi jumătate au fost consultaţi în cadrul proiectului "România Educată" toţi experţii în educaţie, relatează Agerpres.

"Anul trecut am avut criză sanitară, nu era un moment propice, apoi am intrat în Sărbătorile de iarnă, nu erau potrivite aceste zile pentru dezbatere. Apoi am avut în februarie criza din Ucraina, apoi Sărbătorile Pascale, apoi am avut începere şi pregătire examene naţionale. Niciodată nu este un moment potrivit. Repet, este o dezbatere care va continua. (...) Vreme de cinci ani şi jumătate în "România Educată" eu ştiu că au fost consultaţi toţi experţii în educaţie. Mai mult decât atât, pe parcursul acestor dezbateri, care nu au fost nicidecum controlate, în care ne-am consultat cu organizaţii nonguvernamentale, nu cred că pot fi controlate. Nici asociaţiile studenţeşti, nici asociaţiile elevilor. Nu pot fi controlaţi nici reprezentanţii mediului economic. (...) Cinci ani şi jumătate au fost consultaţi toţi specialiştii în Ştiinţele educaţiei. Apoi în luna iulie 2021 am avut Raportul final "România Educată". Proiectul legilor educaţiei se bazează pe raportul final "România Educată" care a beneficiat de consultarea acestor specialişti", a afirmat ministrul, în cadrul unei emisiuni TV.

Declaraţia ministrului Educaţiei vine în contextul unei petiţii în care i se cere preşedintelui Klaus Iohannis demiterea "de urgenţă" a ministrului Sorin Cîmpeanu, precum şi retragerea proiectelor legislative propuse de Ministerul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că demiterea unui ministru "este un obiectiv al oricărui" partid din opoziţie. El a spus că nu este un ministru "arogant" şi că explică "cu perseverenţă şi cu argumente orice lucru de interes" în domeniul educaţiei.

"În momentul de faţă centralizăm multe mii de amendamente. Au fost propuneri foarte bune rezultate pe parcursul celor 43 de zile de dezbatere, pe parcursul celor 75 de întâlniri în cadrul acestor dezbateri. Astăzi voi anunţa un stadiu intermediar ar preluării acestor propuneri, multe dintre ele constructive, care fac din proiectele legii educaţiei care au fost lansate în dezbatere", a arătat ministrul.

"Proiectele de lege au fost elaborate fără consultarea experţilor în educaţie din marile universităţi româneşti. Consultările în jurul lor au fost realizate premeditat în perioada vacanţei şi a concediilor legale de odihnă ale profesorilor, cercetătorilor şi elevilor, afectând în acest fel drepturile sociale stabilite prin lege ale acestor categorii sociale. Durata consultărilor a fost dispreţuitor de scurtă pentru a permite un veritabil dialog social şi profesional în jurul unor proiecte care riscă să afecteze viaţa întregii societăţi pe o durată foarte îndelungată. Consultările s-au făcut în medii controlate, politizate, cu parteneri agreaţi de ministru, din care au fost excluse opiniile critice la adresa proiectelor", se arată în petiţie.

Semnatarii susţin că proiectele de lege, "care sunt o colecţie nesfârşită de măsuri administrative, conţin numeroase prevederi haotice care, puse în aplicare, vor crea blocaje în sistemul şcolar, forţând astfel încă din prima clipă adoptarea de amendamente la aceste legi".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. au fost consultati toti expertii ?! ! de asta ai atatia contestatari ? care experti ai consultat , cei cu simbrie de la Soros ?

    1. consultarea nu inseamna preluarea parerilor expertilor, a fost oficial si i-a lasat sa vobeasca, intre timp ministrul a mai dat niste mesaje pe telefon, le-a multumit si la revedere ca fiecare are treaba lui iar treburile lor nu coincid deloc

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb