Cinci licenţe de turism, retrase de ANT în august

F.A.
Companii / 4 septembrie 2013

Cinci licenţe de turism şi trei certificate de clasificare au fost retrase în urma unor controale realizate de Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT), în luna august, la structurile de primire turistică având funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică, precum şi la agenţii de turism, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, inspectorii ANT au aplicat 47 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 1,235 milioane de lei, 83 de sancţiuni cu avertisment.

În luna august, inspectorii ANT au efectuat aproximativ 200 de acţiuni de control în cadrul cărora au fost verificate unităţi de cazare, de unităţi de alimentaţie publică şi agenţii de turism.

Deficienţele constatate de inspectorii ANT au constat în funcţionarea agenţiilor de turism fără a deţine poliţă de asigurare, funcţionarea cu licenţa de turism expirată, fără a deţine licenţa de turism sau anexa la licenţa de turism, încetarea activităţii agenţiei la sediul declarat, nerespectarea de către agenţie a contractului cadru încheiat cu turiştii, nerespectarea criteriilor stabilite în licenţa de turism.

În cazul structurilor de cazare şi alimentaţie publică au fost constatate in unele cazuri nereguli, precum funcţionarea fără deţinerea certificatului de clasificare, funcţionarea cu o altă structură decât cea înscrisă în anexa certificatului de clasificare, neasigurarea funcţionării la categoria şi/sau tipul de structură de primire turistică menţionate în certificatul de clasificare, nerespectarea obligaţiei de completare a fişelor de anunţare a sosirii şi plecării turiştilor.

În luna august, inspectorii ANT au făcut verificări la faţa locului, în vederea clasificării structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică. Au fost întocmite aproximativ 150 certificate de clasificare structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică.

De asemenea, ANT a eliberat peste 400 autorizaţii provizorii de funcţionare pentru structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică, 63 licenţe de turism, peste 400 brevete de turism, 22 atestate şi ecusoane de ghid de turism, 6 autorizaţii de plajă şi 36 de avize de specialitate pentru construcţii în domeniul turismului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb