Cinci persoane au decedat şi alte 30 de persoane au fost rănite într-un accident pe DN1

Ioana Dogaru
Miscellanea / 5 februarie 2016

Cinci persoane au decedat şi alte 30 de persoane au fost rănite într-un accident pe DN1

Actualizare 14:40 Dosar penal în legătură cu accidentul grav de la Ploieşti

Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a deschis un dosar penal având ca obiect accidentul rutier petrecut vineri dimineaţă pe centura de vest a municipiului Ploieşti, în care au fost implicate un autobuz şi o autobasculantă, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului General.

Autobuzul, în interiorul căreia se aflau 34 de pasageri, efectua o cursă regulată de transport de persoane pe ruta comuna Măneşti - Ploieşti, se arată în comunicatul Parchetului.

În urma accidentului a rezultat decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 28 de persoane (dintre care 16 fiind grav rănite), 4 fiind minori cu vârste între 9 şi 17 ani, precizează sursa citată.

Din primele cercetări a rezultat că autobuzul a lovit din spate autobasculanta aflată în mişcare pe aceeaşi direcţie de mers, informează comunicatul Parchetului General.

La locul accidentului s-a deplasat o echipă complexă formată din ofiţeri criminalişti şi ofiţeri de poliţie rutieră pentru a efectua cercetarea la faţa locului, se mai arată în comunicat.

(I.D.)

-----

Actualizare 8:34 IPJ: Din primele cercetări, şoferul autocarului, vinovat de producerea accidentului

Din primele cercetări, şoferul autocarului implicat în accidentul de pe DN 1, de la Strejnic, este vinovat de producerea accidentului, la faţa locului nefiind găsite urme de frânare, a declarat, vineri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Marian Popescu.

Potrivit acestuia, autocarul, care efectua curse regulate pe traseul Măneşti-Ploieşti, a lovit din spate o autobasculantă încărcată cu nisip, la faţa locului nefiind depistate urme de frânare, potrivit sursei citate.

Autorităţile iau în calcul mai multe ipoteze, în sensul că şoferul ar putea să fi adormit sau autocarul ar fi putut avea probleme tehnice, transmite agenţia de presă citată.

Traficul în zonă este blocat pe sensul de mers pe care a avut loc accidentul, astfel că se circulă alternativ dirijat, la faţa locului aflându-se politişti de la circulaţie, potrivit Agerpres.

----

Un număr de aproximativ 30 de persoane au fost rănite în accidentul care avut loc, vineri dimineaţă, pe DN 1, la Strejnic, până la acest moment fiind înregistrate cinci decese, a declarat, pentru Agerpres, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova, Daniel Nicolae.

Potrivit acestuia, până în prezent, 16 persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, a precizat că şapte persoane au fost încarcerate, cinci dintre ele fiind scoase de pompieri dintre fiare.

La faţa locului se intervine cu 22 de ambulanţe ale SAJ şi SMURD, precizează sursa citată.

În accidentul rutier au fost implicate un TIR şi un autocar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb