Cinema City a instalat luni primul ecran IMAX din România, în AFI Palace Cotroceni din Bucureşti

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 27 octombrie 2009

Cinema City International a instalat ieri primul ecran IMAX din România, în cadrul cinematografului operat de companie în centrul comercial AFI Palace Cotroceni. Inaugurarea cinematografului va avea loc în noiembrie, iar investiţia se ridică la 10 milioane euro, a anunţat compania.

Ecranul IMAX are 37 de metri lăţime şi 26 metri înălţime, având o formă curbată pentru a cuprinde vederea periferică a tuturor celor care vizionează un film. Acesta este confecţionat din latex, iar pe 70% din suprafaţă are perforaţii speciale care permit trecerea sunetului şi previn mişcarea datorată curenţilor de aer.

Instalarea proiectorului pentru acest ecran, cel mai mare proiector de film din lume, a avut loc luna trecută. Proiectorul cântăreşte o tonă, iar costul unui astfel de sistem de proiecţie se ridică la peste două milioane de euro.

Tehnologia proiectorului permite rularea simultană a două benzi de film la o viteză de 24 de cadre pe secundă. De asemenea, pentru a obţine efectul de proiecţie 3D, lentilele proiectorului sunt aliniate cu precizie şi generează pe ecranul gigant imagini suprapuse pentru ochiul drept şi pentru ochiul stâng al spectatorilor.

Cinema City este complex cu 21 de ecrane de cinema, care dispune de aproximativ 4.300 de locuri şi include prima sală IMAX din ţara noastră, pentru care a fost investită suma de aproximativ 10 milioane de euro.

Megaplexul, primul din România, va fi deschis publicului în data de 20 noiembrie 2009, în cadrul AFI Palace Cotroceni, şi cuprinde 17 săli de cinema, trei săli VIP, precum şi sala Samsung.

În Europa există în jur de 70 de săli de tip IMAX.

Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din regiunea Europei Centrale si de Est, deţine, în ţările în care este prezentă, licenţa exclusivă IMAX. Compania operează în prezent opt cinematografe de acest tip, şi anume cinci în Polonia, unul în Cehia, unul în Bulgaria şi unul în Ungaria.

Pe lângă acest proiect, reţeaua Cinema City cuprinde deja cinci multiplexuri la nivel naţional, inaugurate în perioada 2007-2009 la Iaşi, Timişoara, Cluj, Bacău şi Piteşti, cu un total de 36 de săli.

Grupul Cinema City International are peste 3.000 de angajaţi în cele şase ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb