Cinema City a investit peste 5 milioane euro în primul său multiplex din Constanţa

Dan Nedelcu
Ziarul BURSA #Companii / 21 mai 2012

Moshe (Mooky) Greidinger: Cinema City International este listată la bursa din Varşovia şi ocupă în prezent a treia poziţie pe piaţa de profil din Europa.

Moshe (Mooky) Greidinger: Cinema City International este listată la bursa din Varşovia şi ocupă în prezent a treia poziţie pe piaţa de profil din Europa.

Compania Cinema City International NV (CCI), cel mai mare operator de cinematografe din Europa Centrală şi de Sud Est, Israel şi România, a inaugurat primul multiplex din judeţul Constanţa, în centrul comercial Maritimo Shopping Center, în urma unei investiţii de 5,5 milioane euro.

Moshe (Mooky) Greidinger, CEO Cinema City International a declarat: "La numai cinci luni de la lansarea Cinema City Târgu Mureş, ne bucurăm să inaugurăm primul multiplex din judetul Constanţa. În următorii ani vom continua seria inaugurărilor cu încă 20 de multiplexuri noi, cu un total de 200 sali, în alte oraşe ale ţării. Odată cu deschiderea Cinema City Constanţa, ne-am extins numărul de săli operate în România la 122, cu peste 22.784 de locuri, dotate 100% cu proiectoare digitale, consolidându-ne poziţia de lider al pieţei. La nivel naţional, operăm multiplexuri în Bucuresti, Piteşti, Iaşi, Timişoara, Arad, Cluj, Târgu Mureş, Bacău, Baia Mare şi Brăila. Cinema City International este listată la bursa din Varşovia şi ocupă în prezent a treia poziţie pe piaţa de profil din Europa, după alte două mari reţele internaţionale din Marea Britanie şi Franta. În momentul de faţă, ne dezvoltăm continuu reţeaua, pe o piaţă de pes­te 100 de milioane de locuitori, dis­tribuită în şapte ţări: Israel, Polonia, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Slovacia şi România. Ne propunem ca până la sfâşitul acestui an să ajungem pe a doua poziţie pe plan european, după Odeon (UK)".

Următorul multiplex Cinema City va fi finalizat la Ploieşti.

Pe lângă vânzările generate din bilete şi servicii în multiplexuri - realizate prin subsidiara Cinema City, CCI mai obţine venituri din distribuţia de film (având licenţă exclusivă pentru producţiile Dis­ney în Israel, Polonia, Ungaria şi România) - prin subsidiara Forum Film, din vânzări de DVD, VHS şi publicitate - prin subsidiara New Age Media şi din diverse proiecte imobiliare şi centre de divertis­ment legate de complexurile cinematografice operate. Grupul Cinema City International NV are peste 4.000 de angajaţi.

Parteneriat cu studiourile MGM

În vara anului trecut, distribuitorul Forum Film, parte a Cinema City Internaţional NV (CCI), a semnat un parteneriat pe cinci ani cu studiourile Metro-­Gold­wyn-Mayer (MGM), privind drepturile pentru distribuirea proiecţiilor cinematografice şi DVD/ BluRay, care acoperă Polonia, Ungaria, România, Bulgaria şi Israel, precum şi partea de studio pentru Cehia şi Slovacia. Astfel, lansările celor mai aşteptate filme ale momentului au intrat sub tutela Forum Film, printre primele proiecţii numărandu-se cele două producţii "Hobbit" (premiera la sfârşitul anului 2012 şi in 2013), dar şi cea mai nouă parte a francizei James Bond - "Bond 23" (premiera: 9 noiembrie 2012). MGM şi Forum şi-au mai exprimat intenţia de colaborare în acelaşi sistem şi pentru dis­tribuirea "Bond 24".

Cinema City Constanţa

Cu o capacitate totală de 1774 de locuri şi 8 săli digitale, dintre care 6 capabile de proiecţii 3D, Cinema City Constanţa este al 13-lea multiplex pe care reţeaua internaţională de cinematografe îl deschide în România, din 2007 şi până în prezent.

Multiplexul oferă tehnologie de ultimă generaţie, prin săli de cinema dotate cu proiectoare germane de 35 mm Kinoton FP30A şi Christie (cel mai revoluţionar sistem digital de proiecţie 3D), sistem de sunet surround cu procesoare Dolby Digital tip CP750, 8 ecrane din perete în perete care permit rularea diverselor formate de film (standard, ecran lat, cinemascope), 20 ecrane cu plasmă pentru informaţii şi trailere, scaune de cinematograf produse de firma specializată Quinette (Franţa), aer condiţionat cu ajustare automată computerizată, bar-bufet şi o cafenea de incintă (dezvoltată în colaborare cu Strauss România) şi casă de bilete complet computerizată, integrată cu un sistem de rezervare a biletelor online, potrivit reprezentanţilor companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb