Ciolacu: "CE confirmă oficial eliminarea din PNRR a plafonului de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile"

F.D.
Politică / 21 noiembrie 2023

Ciolacu: "CE confirmă oficial eliminarea din PNRR a plafonului de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile"

Premierul Marcel Ciolacu a salutat, marţi, decizia Comisiei Europene de aprobare a modificării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, subliniind că astfel a fost confirmată oficial şi eliminarea angajamentului privind plafonul de 9,4% din PIB referitor la cheltuielile cu pensiile, relatează Agerpres.

"Comisia Europeană confirmă oficial că am onorat promisiunea făcută românilor de a elimina din PNRR plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile. Odată cu aprobarea modificării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, de astăzi scăpăm definitiv de coşmarul introdus cu cinism în document de USR, care ar fi dus la îngheţarea punctului de pensie până în 2070. Tocmai de aceea ne-am bătut să trecem prin Parlament noua lege a pensiilor, validată ca sustenabilă pe termen lung de experţii Băncii Mondiale şi ai Comisiei Europene, o lege care face dreptate pentru milioane de pensionari. Înlăturăm, în acest fel, inechităţile dintre pensionarii care au contribuit şi au muncit la fel şi asigurăm garanţia că veniturile pensionarilor vor putea creşte şi în viitor, corelate în mod legitim cu performanţa economică a ţării. Acesta este unul dintre obiectivele mele esenţiale în mandatul de premier: creşterea economică a României să ajungă în principal la românii care au cea mai mare nevoie de protejarea nivelului de trai", a scris Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Comisia Europeană a aprobat marţi modificarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, în valoare de 28,5 miliarde de euro, document care, în forma sa modificată, include şi capitolul REPowerEU, a informat Ministerul Investiţiilor şi proiectelor Europene (MIPE).

Alocarea PNRR este, în prezent, de 28,5 miliarde euro (14,9 miliarde euro sub formă de împrumuturi, 13,6 miliarde euro sub formă de granturi) şi acoperă 66 de reforme şi 111 investiţii.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. eu vad in asta un ultim bufeu de consum urmat de crash demografic!

    sa avem norocul sa reglam deficitul prin scumpirele nominale din fata la trai si sa reducem bunurile in cos consum ca pocent din venit net - de siiii nu vad necesar uciderea puterii de cumparare in raport cu cos consum... pentru ca govul poate sa echilibreze daca este atent deficitul si din colectare mai amre de nominal din piata... facand ca mai putinii oameni care traiesc in romania sa isi poata permite cu veniturile lor sa cumpere mai mult si sa traiasca mai bine. nu trebuie ucisa economic si farama asta de generatie... chiaar daca ea moare 5 milioane accelerat in fata. 

    Majoritatea oraselor si regiunilor tarii au intrat in spor negativ grav... unele cu caderi mai grave ca altele... 

    Sa avem norocul sa fim paziti de un razboi ori razmerita ori confilct militar social prin tara in anii urmatori... ca asta mai trebuie tarii. 

    PS: dupa aegeri puteti semna noaptea ca fotii ogurile necesare in taxarile reversibile ce vor putea echilibra deficitul in fata.. pe prabusirea consumului pe termen scurt (doamne ajuta sa nu o faceti de oaie si sa il prabusiti pe termen lung odata cu crashul generatiei). 

    s c c r e t 

    de astăzi scăpăm definitiv de coşmarul introdus cu cinism în document de USR, care ar fi dus la îngheţarea punctului de pensie până în 2070 - unde exista asa ceva?! in primul rand e necostitutionala treaba!

    Ar insemna ca USA anticipa ca Romania intra in deflatie - desinflatie pana in 2070 si cum ca vezi contributia la pensie prindea putere de cumparare in viitor!!!  

    Ce au vazut astia?! filme sf... sau economie cripto in fata?! unde toate se ieftines pe 40 de ani legati?! 

    s c c r e t 

    1. usa- rectificare USR

      s c c r e t  

    Asta nu e intreg la minte! Ieri cu gurita lui a spus ca si daca se face marirea pensiilor cu 40% in sept.2024 nu se atinge acel coeficient de 9,4! Bine, el nu stie nimic, e intr-o bezna totala in toate!

    1. daca maresti ceva cu 40% inseamna ca furi populatia cu 80-100% in alta parte!

      exemplu concret: media venituri crescut de la 2000-2500 la 4500-5000 a rezultat in ulei de la 4 lei al 8-9 10 lei; zahar de la 2,3 lei la 5,5 lei; cartof de la 0,8 lei la 2,6-3 lei in bula de pre a fost si 3,5-4 lei kg (foooomiiiistiii de speculatori), morcov de la 0,5 bani -1 leu la 3 lei media kg.... untul e in tavan! 

      dupa aleger urmeaza inca o runda de scumpiri ...pana cand veniturile nu mai cumpara lux si doar de baza.... daca o tin parsiveste asa... poate avem norocul si o jucam frumos sa fie bine pentru toti -si gov si comercianti si cetateni.... darrrrr....bondurile pe romanoa arata ca tot obosesc. 

      s c c r e t 

      Văd pe aici numai văicărești,care plâng ,,,,cosmarul,, care se va instaura in Romania,pentru că s-a adoptat noua lege a pensiilor Ce inima acra îți trebuie pentru a astfel de gândire !.

      Nu e coeficient e prag maxim acceptat de UE.

    Problema pensiilor este ca ele nu se mai bazeaza pe principiul contributivitatii...Se maresc din pix se joaca orice guvern care vine cu banii de pensii dupa cum doreste si la salarii e aceasi treaba...Totul e un fiasco...Toata lumea are nevoie de predictibilitate.Dar in ziua de azi...e foarte dificil...mai ales cand vine guvernul si zice nu sunt bani la buget...e mare evaziunea...dupa care vine si zice marim pensiile...Intradevar pensiile trebuiesc indexate cu rata inflatiei ceea ce nu sa intamplat dupa 1990.Si toate masurile luate, legate de pensii au fost in mare masura populiste...pentru voturi.Pensionarii sunt folositi ca masa de manevra la alegeri.

    1. Pai nici n-ar trebui sa se bazeze. Tu crezi ca in viitor se va mai putea cotiza pana la 65 de ani?

      Tot ce au reglat din condei in prezent va pica in cap in maxim 5 ani ca urmare a schimbarilor tehnologice masive.

      Tre sa fii tampit sa crezi ca vom avea mase mari de oameni care se vor pensiona de undeva la 65 de ani cum a fost pana acum.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb