Ciolacu, despre propunerea de a da Ucrainei un sistem Patriot: "Dacă un sistem acoperă şi parte din Ucraina nu înseamnă că nu mai acoperă România"

R.S.
Politică / 30 mai

Ciolacu, despre propunerea de a da Ucrainei un sistem Patriot: "Dacă un sistem acoperă şi parte din Ucraina nu înseamnă că nu mai acoperă România"

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, ieri seară, în legătură cu propunerea ca România să ofere Ucrainei un sistem Patriot că, dacă un astfel de sistem acoperă parte din Ucraina, nu înseamnă că nu mai acoperă şi ţara noastră. El a precizat că este ferm convins că decizia care va fi luată nu va slăbi siguranţa României, conform News.ro.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri, la Euronews, care au fost discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierii din alte ţări legate de sistemul Patriot

"E o propunere şi va fi o decizie pe care o să o luăm în CSAT", a răspuns Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă acest lucru se va întâmpla după alegerile europarlamentare, premierul a afirmat: "Nu cred că ţine cont o astfel de decizie de un moment electoral. Şi nu e prima oară când spun că mă bucur foarte mult. E pentru prima oară când Guvernul României post-decembrist nu este implicat în lupta electorală. Am făcut o distincţie clară între Guvernul României, coaliţia de guvernare şi campania electorală. E un câştig. Asta înseamnă că România, după 30 de ani, a intrat într-o democraţie consolidată", potrivit News.ro.

Ciolacu a adăugat că nu a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis legată de data când va fi convocat CSAT-ul.

El a mai fost întrebat ce ar însemna ca România să ofere un sistem Patriot.

"În primul rând, trebuie să vorbească specialişti. Asta nu înseamnă că dacă un sistem acoperă şi parte din Ucraina, înseamnă că nu mai acoperă România. Deci, aici e vorba de specialişti, se aşază la masă şi găsesc cele mai bune soluţii. Şi atunci decizia din CSAT se poate lua cu toată informaţia a disponibilă astfel încât să iei o decizie cât mai bună", a declarat Ciolacu.

Premierul a fost întrebat dacă în acest moment propunerea este în analiză.

"Această propunere merge la CSAT. Dacă doriţi să iau eu decizie acum în emisiune, nu o să o iau pentru că nu sunt specialist. Eu sunt primul ministru al României. Eu trebuie să ascult într-un cadru instituţional secret. Pentru că, totuşi, o decizie care ţine de apărarea României şi pe urmă să luăm împreună o decizie. Nu este o discuţie, în primul rând, să devină tema electorală, fiindcă ar fi o catastrofă şi o abordare necorectă faţă de partenerii noştri din interiorul NATO şi nu este o discuţie pentru a se lua în spaţiul public. Ştiu, e o discuţie care interesează, creează un breaking news, dar cred că am ajuns la maturitatea politică de a evita astfel de lucruri, în lucruri atât de importante şi vedem nu numai pentru România, într-o întreagă Europa", a transmis Marcel Ciolacu.

El a mai adăugat că decizia nu va slăbi siguranţa României.

"Sunt ferm convins că decizia nu va fi de a slăbi siguranţa României", a subliniat premierul, transmite News.ro.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Cumpara protectie de la licuriciul cel mare.

    Sa dea sistemul SUA sau Germaniei si sa-l dea ei Ucrainei !

    1. Ca noi murim de frica Rusiei...

      adica sa scoata America si Germania castanele ? nu cred ca vor , noi trebuie sa cadem de fazan !

      Daca te da curajul afara din casa , du-te si lupta in Ucraina , nu mai fa pe curajosul pe internet

      Du-te tu si ascunde-te sub pat sa nu te gaseasca rusii...

      Nu ai raspuns ,de ce nu te duci sa lupti viteazule de pe canapea ?

    ai dat mina cu Biden,te a felicitat,un miliar e taxa!

    plimbaretul a luat si o diploma bonus!

    mi a placut de Badea la A3 dupa vizita CANDIDATULUI in SUA,cand spunea ca poate maine soarele va rasari sau nu,dar avem o certitudine,Romania va da un sistem patriot UA! 

    atunci, da-l ca deja salva vieti de cand ne tot gandim si razgandim. traiesc 3 milioane de romani in Ucraina pe care Romania i-a abandonat rusilor fara un foc de arma. Modovenii le fel. Hai sa nu-i abandonam din nou rusilor.

    si puse toate patrioturile din dotarea armatei romane in fuctiune urgent. cu ce protejam Romania in caz de nevoie, cu un singur patriot, si ala parca vad ca-i operat de soldatii americani. 

    nu ca ar fi nevoie, dar paza buna trece primejdia rea. traim vremuri periculoase, si ai nostri tin 5 patriot nefunctionale. cata risipa de bani la bugetari, incredibil.

    1. Hello,trezirea!!romanii abandonati sunt in ucraina,nu in rusia.UCRAINA!

    Este usor de inteles . Deja Romania ,Ucraina si Rep .Moldova sunt deja integrate militar .

    Deciziile la virf au fost extrem de bine gindite.Ungaria ,Serbia sau Bulgaria sunt practic anihilate de tratatele Romaniei cu Ucraina si Rep .Moldova si de tratatele celor doua cu UE. Impreuna am devenit si devenim, pe zi ce trece ,o forta extraordinara in aceasta parte de lume .Vom forma un conglomerat militar ce va avea la dispozitie cel putin un milion de militari pe linga fortele NATO de descurajare si vom deveni o mare putere posibil si nucleara .Romania si Ucraina pot produce orcind (daca nu cumva le si avem asa cum ne zicea recent Putin ) capacitati nucleare .Ucraina evident ca poseda astfel de componente(tehnologie le este cunoscuta si sprijinul american in domeniu la fel ) care in mod real pot produce rapid capacitati de lovire nucleara la nivel tactic .Mutarea catre Romania a echipamentelor militare occidentale din Germania si posibila aparitie a unor componente de lovire nucleara ale francezilor reprezinta un alt deziderat romanesc .Doar nu crede nimeni ca Romania nu va ceda in conditiile spuse de Ciolacu un sistem Patriot sau aeronavele F16 dupa ce pina si Belgia ofera Ucrainei 30 de astfel de capacitati .Spania ofera si ea niste sisteme Patriot iar Suedia si Danemarca aduc in buzunarul lui Zelenski inca vreun miliard de euro .Se intelege usor de ce Romania a achizitionat aeronavele F16 de la portughezi cu multa vreme in urma .Toate vor ajunge in Ucraina daca nuo rfi ajuns cumva la fel ca multe altele . 

    1. Aveti o logica imbatabila.Totusi, n-am inteles de ce mai e necesara "Mutarea catre Romania a echipamentelor militare... si posibila aparitie a unor componente de lovire nucleara ale francezilor" cand "Romania si Ucraina pot produce orcind .... capacitati nucleare". As zice sa le dam si francezilor, poate nu au suficiente sau vor sa puna stampila CTC.

      Lasa-l, ca nu e intreg la cap.

      Legislatia internationala si tratale care pina acum au fost respectate , macar de catre Occident , nu ne permit inca dar daca se intra intr-o alta paradigma , situatie de razboi lucrurile se schimba total .Totul este pret de o secunda .Pina atunci avem nevoie de francezi .Occidentul isi masoara cu atentie deciziile legale .A putea produce nu este echivalentul cu a produce .stiu ca logica e grea dar priveste totul cu acesti ochi .

      Deci Romania acum/astazi poate sa produca arme nucleare, dar se abtine? Ramane pe dupa alegeri, nu? Nu uitati sa trimiteti si niste arme cu laser de pe vremea lui nea nicu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb