CITI: România este prea mare pentru ca investitorii să o ignore

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 mai 2012

România este prea mare pentru ca investitorii să o ignore

Ţara noastră este foarte interesantă pentru investitorii care se ocupă de zona Europei Centrale şi de Est sau de pieţe emergente, în general, a declarat Tom Attenborough, Managing Director "Citi" Europa Centrală şi de Est. "România este prea mare pentru ca investitorii să o ignore", a precizat domnia sa.

Ţara noastră prezintă, însă, şi o serie de obstacole care îi reduc atractivitatea în ochii investitorilor instituţionali, a arătat Tom Attenborough. Lichiditatea redusă şi volumurile mici de tranzacţionare fac ca procesul de creare a unor portofolii de valori semnificative, de ordinul zecilor de milioane de euro, să dureze şi câteva luni, a explicat domnia sa, menţionând că speră ca listările anunţate la companiile de stat să ofere o soluţie în acest sens.

O altă problemă o reprezintă obstacolele de ordin operaţional, acestea trebuind rezolvate pentru a junge la standarde internaţionale în domeniu, potrivit Managing Directorul "Citi" Europa Centrală şi de Est.

De asemenea, companiile care doresc să se listeze trebuie să se pregăteas-că pentru aceasta, iar procesul durează, în medie, între trei şi şase luni, atrage atenţia Tom Attenborough.

Aura Giurcăneanu, şeful departamentului de audit din cadrul "KPMG", a declarat că pieţele aşteaptă ca firmele să fie pregătite pentru ofertele publice iniţiale. Acest lucru presupune, printre altele, realizarea de raportări financiare în termeni comparativi, prezentarea adecvată a indicatorilor de performanţă, precum şi activităţii companiei pe segmente de activitate şi/sau pe zone geografice, a explicat domnia sa.

Aproximativ 62% dintre directorii executivi ai unor companii care urmăresc să se listeze se aşteaptă ca activitatea să revină la normal după realizarea acesteia, potrivit Aurei Giurcăneanu. Ce nu îşi dau seama aceştia este că "normalul" se va schimba, activitatea urmând să se desfăşoare într-o altă manieră decât până în acel moment, a arătat reprezentantul "KPMG".

Un alt aspect pe care trebuie să îl aibă în vedere conducerea companiei care doreşte listarea este că investitorii sunt mai interesaţi de perspectivele viitoare ale firmei decât de rezultatele din anii trecuţi, indiferent cât de bune au fost acestea, a mai atras atenţia domnia sa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb