CITR deschide primul birou în afara ţării

A.T.
Companii / 18 octombrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

CITR, una din cele mai mari case de insolvenţă din România, a anunţat, astăzi, că deschide primul birou în afara ţării, în Cipru, o piaţă aflată în plină dezvoltare, în care profesia de practician în insolvenţă a fost recunoscută de aproape doi ani.

În iunie, piaţa insolvenţei din Cipru avea doar 280 de practicieni în insolvenţă înregistraţi, în timp ce în România există 2,959 practicieni în insolvenţă acreditaţi de UNPIR.

"Piaţa europeană de insolvenţă are nevoie de o abordare multidisciplinară complexă şi de produsul integrat pe care CITR îl oferă. Decizia de a deschide un birou CITR în Cipru reprezintă o etapă firească în evoluţia companiei, având în vedere poziţia consolidată de lider pe piaţa naţională şi primul pas către ceea ce va însemna CITR în următorii zece ani. Suntem pregătiţi să ne extindem spre noi ţări din Europa care au nevoie de expertiza noastră şi analizăm deja încă două noi pieţe pe care să le explorăm", subliniază directorul general al CITR, Vasile Godîncă-Herlea.

Volumul creditelor neperformante (NPL) din totalul creditelor acordate în Cipru este în continuă creştere, ajungând la 43,7% în 2017, conform Central Bank of Cyprus, comparativ cu România, unde rata NPL-urilor a atins 6,4% şi este în continuă scădere, conform datelor furnizate în raportul anual emis de BNR pentru 2017.

"Credem cu tărie că prin această abordare integrată, precum şi prin eficientizarea procedurii de insolvenţă, putem contribui la reintegrarea pe piaţă a companiilor în dificultate atât de necesare pieţei locale din Cipru, precum şi la îmbunătăţirea legislaţiei locale, aşa cum am făcut şi în România", a completat şeful CITR.

Activitatea biroului CITR din Cipru va fi derulată de către o echipă mixtă din specialişti români şi ciprioţi, cu susţinerea celor 150 de specialişti din echipele multidisciplinare din România, informează News.ro.

CITR estimează că, după Cipru, va mai deschide încă două birouri în Europa în următorii doi ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb