CÎŢU: "Conformarea voluntară e cea mai bună soluţie pe termen lung pentru stoparea evaziunii fiscale"

J.P.
Politică / 11 martie 2021

"Conformarea voluntară e cea mai bună soluţie pe termen lung pentru stoparea evaziunii fiscale"

Premierul Florin Cîţu a declarat că soluţia cea mai bună, pe termen lung, pentru reducerea evaziunii fiscale, este conformarea voluntară şi nu măsurile punitive şi creşterile de taxe, lucru dovedit de faptul că anul trecut veniturile la buget au fost mai mari în termeni nominali faţă de anul 2019, când se înregistra creştere economică, conform Agerpres.

"Despre anul trecut, execuţia bugetară, un alt lucru interesant. Deşi economia a fost închisă 2 luni de zile, avem o dinamică negativă faţă de 2019, deci diferenţa de PIB - atunci am avut o creştere de 4,1% - 4,2%, anul trecut o scădere de 3,9 %, deci avem 8 procente între cele două - totuşi, veniturile la buget, pentru că PIB -ul nominal a rămas cam acelaşi, veniturile la buget sunt puţin mai mari în termeni nominali, decât în anul precedent. Deci, (...) au fost companii...şi acele motivaţii pe care le-am dat, să se plătească la timp sau cine plăteşte impozitele primeşte o reducere, toate au contribuit şi am avut venituri la buget similare, deci puţin mai mari, chiar decât în anul 2019, când aveam o economie care creştea. Era şi un lucru foarte important care arată foarte clar că evaziunea fiscală nu se opreşte cu măsuri restrictive, punitive, cu taxe mai mari, nu aşa aduci economia la suprafaţă, conformarea voluntară e cea mai bună soluţie pe termen lung, acum ştim", a afirmat Florin Cîţu, joi, la dezbaterea online cu tema "Recuperarea post-pandemie şi drumul spre o nouă economie".

El a reamintit că şi măsurile privind rambursarea TVA la timp şi plata concediilor medicale au ajutat antreprenorii pe zona de "cash flow".

"Faptul că pe cash flow s-a îmbunătăţit situaţia a fost că am plătit facturi la timp. Lucruri pe care, dacă le faci în perioade de criză, şi asta am învăţat în perioada 2008-2009, lichiditatea în economie trebuie să fie amplă, trebuie să fie lichiditate şi să funcţioneze. Şi Banca Naţională, toată lumea s-a comportat perfect anul trecut, dobânzile au scăzut, banii au fost băgaţi în economie, facturile la timp şi am reuşit să creăm această dinamică. Provocarea este să continuăm la fel", a mai spus Cîţu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Bate campii Catzu, tatutzu.... Pa e normal ca in 2020 cand lumea si-a platit taxele pe 2019 sa ai venituri mai mari la buget, lucru care nu se va intampla in 2021 cand multa lume va bubui pierderi in declaratiile fiscale.

    Anul 2019 se vede ca PIB in 2019 dar ca si incasari la buget in 2020 iar dezastrul din 2020 se va vedea in 2021. Mirela Calugareanul de la ANAF, la randul ei bate campii neintelegand ca in ianuarie si februarie 2021 au avut incasari mai mari ca au fost sarbatorile de iarna in spate si ca s-au tot amanat niste datorii la plata care au fost platite la inceputului anului 2021 in primele doua luni.

    Bat astia campii, tatutzu cu gratie... ! 

    M-am conformat voluntar si anaf-ul mi-a luat bani pentru anul urmator si a spus ca a gresit sistemul dar nu i-a mai dat inapoi; mi-a dublat contractul de chirie (tot sistemul a gresit) si imi cere impozitul de doua ori; teodorovici a spus in 2018 ca acorda 10% reduceri pentru cine plateste in avans si cei 10% sunt acum ca datorie plus penalitati in fisa contribuabilului ..... misa, calugareanu, teodorovici, gerogescu (s1) printre cei mai nenorociti oameni din Romania .....

    :)))) bine Citu, roaga-te de ei sa-si plateasca taxele. Ce idee revolutionara!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb