Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că după 1 iunie se poate discuta despre unele măsuri de relaxare, dând ca exemplu faptul că restaurantele ar putea fi deschise la o capacitate de 30-40% indiferent de rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19, scrie Agerpres.
"Cred că putem să discutăm după 1 iunie de unele măsuri de relaxare. Masca - nu cred că este momentul, în spaţiul public. Putem să discutăm de evenimente unde oamenii sunt vaccinaţi, putem să discutăm de restaurante care, de exemplu, să nu mai fie legate de rata de incidenţă dacă tot personalul dintr-un restaurant este vaccinat. Suntem într-un municipiu sau într-un oraş în care avem o rată de vaccinare mai mare - putem să gândim măsuri care să ne spună că restaurantele nu mai depind de rata de incidenţă, rămân deschise cu 30%-40%. (...) Acum putem să vorbim de altfel de turism în ţară dacă ne vaccinăm", a spus Cîţu la TVR 1.
El a arătat că obiectivul este ca la 1 iunie 5 milioane de persoane să fie vaccinate anti-COVID-19.
"Ieri am depăşit 3 milioane. Sunt 3 milioane de persoane vaccinate. E important, pentru că asta înseamnă 20% de persoane vaccinate. Avem un obiectiv ca la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane vaccinate, peste 30% dintre persoanele care ar trebui să fie vaccinate, persoanele adulte. E important, pentru că ne-am uitat la ţările care până acum au avut un grad mai mare de vaccinare, mai rapid decât noi şi aici au început să introducă măsuri sau să scoată din măsurile pe care le aveau pentru a ne apropia de realitate. Această ţintă de 5 milioane e foarte importantă. (...) E foarte realistă", a afirmat prim-ministrul.
Cîţu a precizat că la întâlnirea cu reprezentanţii autorităţilor locale a propus ca în fiecare week-end să aibă loc câte un maraton de vaccinare, după exemplul Timişoarei.
"În companii vom face centre de vaccinare, acolo unde doresc companiile şi unde se vor vaccina atât persoanele care lucrează, angajaţii, cât şi membrii familiilor acestora", a spus premierul, adăugând că vor fi şi centre mobile de vaccinare.
Prim-ministrul a reiterat că singura soluţie pentru revenirea la normalitate este vaccinarea.
"Nu există altă soluţie. Nu putem să găsim altă soluţie, nu avem altă soluţie în acest moment decât să ne vaccinăm. Campania aceasta de vaccinare nu reprezintă un moft, nu este un obiectiv al acestui Guvern. Este o campanie pentru viaţă. Uitaţi-vă prin ce am trecut anul trecut, uitaţi-vă la numărul de persoane care au murit. (...) Este o campanie pentru a reveni la normalitate şi pentru a trăi o viaţă normală", a mai afirmat Cîţu.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.04.2021, 21:55)
normalitatea era cand nu era vaccin si nu se facea diferenta intre oameni. nu o sa mai fie niciodata normalitatea din 2019, nu mai vorbiti prostii. treziti-va.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.04.2021, 03:06)
circ ieftin de mahala!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.04.2021, 08:20)
Trebuie deschise urgent centrele mobile de vaccinare în trafic, în maluri, în hipermarcheturi și în piețe. După ce se vaccinează peste 50% din populație vom avea surpriza sa constatam ca virusul nu dispare. Acest virus va dăinui permanent. El nu va mai dispărea niciodată iar vaccinarea va fi obligatorie de la nașterea fiecărui copil.