CÎŢU: "Mă gândesc să nu mai dăm bani de la buget UAT-urilor cu gradul de colectare a veniturilor mic"

J.P.
Politică / 1 iunie 2021

"Mă gândesc să nu mai dăm bani de la buget UAT-urilor cu gradul de colectare a veniturilor mic"

Guvernul ar putea să nu mai aloce fonduri pentru echilibrarea bugetelor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale cu un grad scăzut de încasare a taxelor şi impozitelor locale, a declarat, luni seară, premierul Florin Cîţu, conform Agerpres.

Acesta a afirmat, la Digi 24, că există administraţii locale, în special cele cu primari social-democraţi, ale căror venituri proprii sunt mai mici decât cheltuielile aferente plăţii salariilor funcţionarilor publici.

"Noi vedem că avem cel mai mic grad de colectare în unităţile administrate de PSD-işti. Asta e problema acestor oameni şi eu vă spun că mă gândesc foarte serios ca acele unităţi administrativ-teritoriale unde gradul de colectare este mic să nu mai dăm bani de la buget în reechilibrare, deci să dăm bani suplimentar să îşi acopere costuri de întreţinere şi aşa mai departe. Avem situaţii, iarăşi cu administraţii teritoriale ale PSD, unde veniturile sunt mai mici decât cheltuielile cu salariile. Nu voi mai da voie să existe aşa ceva. Le-am spus foarte clar. Nu poţi să ai cheltuielile cu salariile mai mari decât veniturile tale. Aşa ceva nu se poate", a precizat Cîţu.

El a susţinut că primarilor le este mai uşor să solicite fonduri de la bugetul de stat decât să urmărească încasarea taxelor şi impozitelor locale.

"Suspiciunea este că nu vor să colecteze. Este mult mai simplu să nu colectezi şi să iei bani de la buget pentru echilibrare. Mult mai simplu e să plăteşti salarii mari şi după aia să spui: 'Nu am bani. Dă-mi nişte bani!' Şi ce facem? Luăm nişte bani pe care i-am băga în investiţii în altă parte să plătim salariile în comuna X sau Y pentru că au crescut salariile mai mari?", a spus Cîţu.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Catu,deja ia anuntat pe primarii PSD,ca toti banii de la guvern vor merge la primarii PNL,iar cei ai PSD vor primi zero lei.Daca cei din conducerea PSD,sau predat total lui Iohannis,primarii PSD vor ramane fara surse financiare de dezvoltare iar localitatile PNListe vor inflori. Cine nu crede sa vada ce se intampla acum cu localitatile PNL din Sectorul agricol Ilfov. Cine se face vinovat de bataia de joc pusa in opera de CATU,nimeni altcineva decat CIOLACU,cel care si-a abandonat partidul si ia adus la putere pe liberali sperand ca daca 4 ani de guvernare PNL si actuala coalitie ii vor supara atat de tare pe romani incat la viitoarele alegeri,PNL si aliatii lor de azi ,vor deveni istorie,el CIOLACU si gasca care conduc PSD,vor trai linistiti cu salariile babane de parlamentari 4 ani iar la urmatoarele alegeri,romanii vor alege PSD in urma URGIEI pe care Iohannis si actuala guvernare au aduso pe capul romanilor.! Si tu BRUTUS.?

    1. Ce Brutus MA,Fiv-ar COMUNISTII pesedisti de Ras si de Batjocura,ca au stiut doar sa fure pt ei si neamurile lor,daca pesede era un partid caruia sa ii pese de toate Clasele Sociale din Romania nu il mai dadea nimeni jos de la Guvernare,asa au stiut sa treaca Belina pe Persoana Fizica,sa dea drumu la peste 30.000 Infractori,sa dubleze CASS,sa dea Salarii Nesimtite pt Angajatii Primariilor,fara sa conditioneze acei bani de Realizari,aruncam asa cu banii,ca platesc prostii aia din Privat

      Pnl usr pentru cine a furat

    IA UITE DISCRIMINARE! OARE TOATE UAT-URILE CONDUSE DE MEMBRI AI PARTIDELOR GUVERNAMENTALE SI DE PRIETENII LOR SUNT FRUNTASE LA COLECT IMPOZITELOR!

    Desi corecta ... este o politica tot deflationista in felul ei pe termen scurt in regiunile respective.

    semnat comenturi "cretine"

    Solutia ar fi alta.Insolventa.Si dizolvare.Fuziune prin absorbtie cu UAT vecine, mai bine administrate.Sunt sute de comune fantoma in Romania,care exista doar pentru plata unor salarii frumoase de la buget ,unor fanarioti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb