City Gate North Tower, prima clădire verde din Bucureşti care obţine certificarea LEED Gold

F.A.
Companii / 6 august 2013

City Gate North Tower a devenit prima clădire în operare din Capitală care obţine certificatul LEED Gold (Leadership in Energy and Environmental Design), după ce GTC & Bluehouse au finalizat procesul de certificare a primului turn de birouri din cadrul proiectului City Gate, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Acesta este primul proiect de certificare încheiat de Colliers International de la lansarea serviciului în România.

City Gate, proiectul de birouri dezvoltat de GTC şi Bluehouse în centrul Bucureştiului, cuprinde două turnuri a câte 18 etaje fiecare. Clădirile de clasa A au o suprafaţă construită de 44,000 metri pătraţi, care conferă un spaţiu de lucru ultramodern unor chiriaşi precum Rompetrol, Romtelecom, Microsoft, Millenium Bank, Hoffmann-La Roche, Alcatel, E.ON, Chevron etc.

Shimon GALON, CEO GTC Romania, a declarat: "Suntem extrem de încântaţi de rezultatele obţinute de City Gate North în urma procesului de certificare. Decizia întăreşte angajamentul nostru faţă de piaţa din România şi stabileşte premise pozitive pentru certificarea celui de-al doilea turn, City Gate South Tower, aflată acum în derulare. Dezvoltatorii proiectului aşteaptă cu nerăbdare beneficiile care vor decurge din această certificare vizavi de reducerea costurilor de operare a proiectului".

"City Gate reprezintă o nouă dovadă că dezvoltarea de clădiri verzi este mai mult decât o tendinţă în vogă, ci un răspuns al pieţei la nevoile concrete ale chiriaşilor care ocupă spaţii de birouri, în special ale companiilor multinaţionale", a precizat Stefania BALDOVINESCU, Director al departamentului de Property Management din cadrul Colliers International Romania.

Colliers International este una dintre primele companii de consultanţă imobiliară din România acreditate să ofere consultanţă pentru certificarea verde a clădirilor, ca urmare a lansării acestui serviciu în România în 2011.

GTC Romania este o subsidiară a companiei Globe Trade Centre S.A., care activează în Europa Centrală şi de Est din anul 1994, fiind unul dintre liderii regionali în domeniul dezvoltării imobiliare. GTC dezvoltă proiecte pe trei segmente ale pieţei de real estate: clădiri de birouri, centre comerciale şi proprietăţi rezidenţiale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb