Ciuhandu ar putea fi liderul formaţiunii rezultate din fuziunea PNŢCD cu AP

Doru Ivanov
Ziarul BURSA #Politică / 13 iulie 2004

Gheorghe Ciuhandu, primarul Timişoarei şi, în acelaşi timp, noul lider ţărănist, ar putea deveni preşedintele formaţiunii politice care ar rezulta dintr-o posibilă fuziune PNŢCD-Acţiunea Populară. Această variantă a fost lansată de secretarul general al PNŢCD, Teodor Murariu. Domnia sa ne-a declarat că Gheorghe Ciuhandu este cel mai în măsură să preia conducerea celor două partide, întrucît formaţiunea pe care o reprezintă are dimensiuni mai mari decît AP. Secretarul general al ţărăniştilor mai spune că şansele ca noul partid să fie condus de preşedintele AP, Emil Constantinescu, sînt foarte mici.

Pe de altă parte însă, conducerea Acţiunii Populare nu este atît de convinsă că supoziţiile lui Teodor Murariu se vor concretiza. Marius Vladu, secretarul general al AP, ne-a declarat că, deşi formaţiunea pe care o reprezintă doreşte fuziunea cu PNŢCD, acest pas va fi greu de înfăptuit, dacă ţărăniştii îşi vor condiţiona adeziunea de impunere a propriului lider. Domnia sa şi-a exprimat aceeaşi opinie şi pentru varianta în care membrii PNŢCD vor intenţiona să menţină denumirea formaţiunii. "AP nu va accepta nici un fel de condiţionări legate de păstrarea numelui sau a siglei PNŢCD", a precizat Marius Vladu. Un alt motiv pentru care secretarul general al AP nu consideră plauzibilă varianta omologului său ţărănist ţine de faptul că acesta "vorbeşte în nume personal, întrucît este la finalul mandatului său de secretar general".

În altă ordine de idei, Marius Vladu crede că, cel tîrziu în luna august, cele două formaţiuni vor lua o decizie în privinţa fuziunii. În acest sens, AP şi-a desemnat deja o echipă de negociere şi se aşteaptă ca PNŢCD să facă acelaşi lucru cît mai curînd. Conform statutului votat în toamnă de membrii AP, unul din scopurile partidului constă în unificarea tuturor formaţiunilor de centru-dreapta de pe scena noastră politică. Deşi la alegerile locale de luna trecută, creştin democraţii au obţinut rezultate extrem de slabe, la nivelul UE, ultimul scrutin a adus acestui segment 269 din cele 732 de locuri ale Parlamentului European.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb