Clădirea H3 din West Gate Business District, ocupată integral de Ericsson, a obţinut certificarea IMMUNE - Rezilient

Comunicate de presă / 7 iunie 2021

Clădirea H3 din West Gate Business District, ocupată integral de Ericsson, a obţinut certificarea IMMUNE - Rezilient

Clădirea H3 din West Gate Business District, ocupată integral de Ericsson, a obţinut certificarea IMMUNE - Rezilient, devenind prima clădire din lume care a atins cel mai înalt nivel de certificare IMMUNE Building Standard, conform unui comunicat remis redacţiei.

Acordată de Healthy by Design Building Institute (HDBI) din Bruxelles, printr-un evaluator independent, IMMUNE Building Standard este o certificare a clădirilor bazată pe dovezi ştiinţifice şi axată pe furnizarea instrumentelor şi strategiei prin care administratorii de clădiri pot monitoriza, comunica şi ajusta sănătatea spaţiilor interioare, cu un protocol dedicat pentru a acţiona eficient în cazul unor evenimente virale, bacteriologice sau toxicologice.

IMMUNE Building Standard se bazează pe o investiţie practică în Healthy by Design System (HbDS), format dintr-o reţea de dispozitive şi tehnologii, echipamente specializate, personal dedicat şi facilităţi noi, care promovează implementarea de reguli operaţionale şi de sănătate în spaţiile interioare ale clădirii unde oamenii interacţionează. Healthy by Design System (HbDS) foloseşte o serie de senzori specializaţi pentru măsurarea parametrilor mediului interior, cum ar fi aerul, umiditatea, temperatura sau concentraţia de CO2. Datele despre performanţa clădirii sunt colectate în timp real, oferind administratorului clădirii mijloacele necesare pentru a monitoriza şi ajusta starea de sănătate a clădirii la un nivel sustenabil de performanţă, iar ocupanţilor care se întorc la birou spaţiul şi încrederea pentru o experienţă sănătoasă.

Obţinerea certificării IMMUNE-Rezilient pentru clădirea H3 din West Gate Business District este rezultatul unei proces de implementare a măsurilor desfăşurat pe o perioadă de nouă luni, la iniţiativa Genesis Property, dezvoltator de birouri de clasă A şi membru al European Property Federation. Ca urmare, 119 din cele 135 de măsuri incluse în IMMUNE Assessment Scoring Index au fost implementate cu succes. Investiţia totală în certificarea clădirii, care acoperă o suprafaţă de 15.500 de metri pătraţi, s-a ridicat la 375.000 euro, reprezentând 1,4% din valoarea proprietăţii.

După declararea pandemiei, în spaţiile închiriate de birouri au fost aplicate măsuri de bază pentru prevenirea riscurilor pentru sănătate. IMMUNE Assessment Scoring Index a fost un instrument esenţial pentru evaluarea nivelului de eficienţă asigurat de aceste măsuri, cu obiectivul şi beneficiul de a crea o clădire sănătoasă atât pentru angajaţi, cât şi pentru vizitatori.

"Misiunea noastră nu mai este să construim ziduri, ci să reconstruim încredere. Atingerea celui mai înalt nivel certificat cu 5 stele al IMMUNE Building Standard este expresia angajamentului nostru de a transforma biroul în cel mai bun loc pentru ca oamenii să-şi manifeste creativitatea şi spiritul de inovaţie. Avem o pasiune pentru rezilienţa business-ului şi bunăstarea echipei, care a dus la implementarea unui set atât de complex de măsuri de sănătate şi siguranţă în clădirea H3", spune Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property şi preşedintele European Property Federation.

Intrarea şi ieşirea dintr-o clădire IMMUNE se face prin intermediul unor sisteme de control dotate cu tehnologie touchless, în timp ce zonele foarte des utilizate, cum ar fi uşile, butoanele lifturilor sau automatele de cafea, sunt mai sigure datorită tehnologiei de autocurăţare aplicate pe fiecare suprafaţă.

În sistemul de ventilaţie au fost instalate tehnologii de ultimă generaţie care utilizează un aparat de dezinfecţie a aerului cu ioni de peroxid de hidrogen, pentru a menţine mediul interior cât mai sănătos posibil. Pe lângă limitarea numărului de persoane din lifturi, au fost instalate sisteme de dezinfecţie şi de purificare a aerului cu raze UV în casa liftului pentru a asigura transport sigur între etaje. Sistemul UV-C de dezinfecţie instalat în centrala de tratare a aerului, precum şi sistemul de control al umidităţii, combinate cu o filtrare suplimentară în sistemul de ventilaţie sunt concepute pentru a reduce riscurile pentru sănătate aferente particulelor fine şi poluării aerului. În plus, a fost implementat un sistem de purificare a apei de înaltă performanţă, utilizând tehnologia de osmoză inversă concepută pentru a elimina majoritatea factorilor de contaminare.

Anumite zone au fost refăcute pentru a include elemente de siguranţă de ultimă generaţie, cum ar fi vopsirea scărilor interioare cu vopsea antimicrobiană, implementarea de tehnologii fără atingere pentru săpun, apă, prosoape de hârtie şi controlul iluminatului, precum şi colţuri rotunjite pentru o curăţare uşoară şi unităţi de dezinfectare a aerului în băi.

Cu IMMUNE Digital Twin Display, o oglindă digitală a clădirii, ocupanţii pot urmări în orice moment indicatori de creştere a imunităţii, cum ar fi îmbunătăţirea zilnică a calităţii aerului interior/exterior, a nivelului de dioxid de carbon sau a umidităţii şi alte date relevante despre echipamentele IMMUNE din întreaga clădire.

"Când angajaţii se vor întoarce la locul de muncă, vrem să-i întâmpinăm cu un mediu fizic sănătos în care se simt în siguranţă şi să încercăm să limităm numărul cazurilor de concediu medical provocate de boli virale precum Covid-19 sau de gripă sezonieră. Credem că este responsabilitatea noastră ca dezvoltatori să creăm o clădire cu performanţe reale pentru sănătate, care să permită o experienţă sănătoasă", a spus Liviu Tudor.

Printre măsurile obligatorii ale standardului implementate şi în clădirea H3 se numără şi camera de izolare IMMUNE şi spaţiul de carantină, care sunt special concepute şi gata de utilizare în cazul unei nevoi imediate de a izola orice persoană expusă. Mai mult, depozitul IMMUNE, care are la bază un sistem logistic rapid şi eficient în scenariul unei pandemii, este complet echipat cu materiale de protecţie specifice, inclusiv echipamente individuale de protecţie.

IMMUNE Building Standard este un set coerent de măsuri standardizate şi susţinute ştiinţific, conceput şi dezvoltat pentru a evalua şi a certifica sănătatea spaţiului fizic în mediului construit. Build Green, un evaluator independent autorizat al clădirilor şi colaborator la dezvoltarea standardului, evaluează şi acordă unei proprietăţi una dintre cele trei etichete IMMUNE: Puternic (3 stele), Solid (4 stele) sau Rezilient (5 stele).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb