Clădirea istorică BCR, cumpărată de un fond de investiţii din Luxemburg

A.I.G.
Miscellanea / 18 decembrie 2019

Clădirea istorică BCR, cumpărată de un fond de investiţii din Luxemburg

Un fond de investiţii cu sediul în Luxemburg va cumpăra clădirea istorică a Băncii Comerciale Române (BCR) din Piaţa Universităţii, după ce banca a încheiat transferul de proprietate către Project Regina Elisabeta Bucharest SRL, a anunţat, miercuri, instituţia bancară, informează Agerpres.ro.

"Banca Comercială Română a încheiat transferul de proprietate a clădirii istorice Palatul Oscar Maugsch din Piaţa Universului către Project Regina Elisabeta Bucharest SRL, o companie de investiţii imobiliare cu sediul în Luxemburg, specializată în active hoteliere şi clădiri de birouri de pe anumite pieţe europene. Ca parte a contractului de cumpărare, BCR a încheiat un acord de închiriere temporară a spaţiului de la parter în care banca operează în prezent una dintre sucursalele sale (BCR a făcut primii paşi în a pune patrimoniul arhitectural al clădirii la dispoziţia publicului, prin găzduirea a două evenimente culturale importante - Romanian Design Week şi Art Safari - în interiorul palatului", se arată în comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, clădirea a fost construită la începutul secolului XX şi este alcătuită din două aripi - Universitate şi Toma Caragiu - cu o suprafaţă totală de aproape 17.000 mp.

JLL a fost brokerul exclusiv al BCR pentru această tranzacţie, în timp ce Special Properties a fost brokerul exclusiv al cumpărătorului.

BCR, membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Eu consider că și Palatul Parlamentului, Palatul Victoria, Palatul Telefoanelor etc ar trebui vândute. Nu va mai trebui să le întreținem, să le renovam și tot așa....

    1. ei ,daca asa consideri tu ,vinde-le !

    Pai ce mai asteptam ? Hai sa vindem tot si sa mergem cu grupul la Monaco. Derbedei care lanseaza idei cretine gen costurile de intretinere. Dar inchirierea e cumva pe gratis. E pana si la mintea unui prost ca oricine cumpara ceva urmareste sa faca un profit. Dar cand esti prost, esti prost

    1. Pai resursele naturale s-au vandut(petrol, gaze, cupru, ape, aur etc), utilitatile s-au vandut(energie electrica, gaze, apa si canalizare, telefonie), padurile s-au vandut, terenurile agicole s-au vandut, mai sun ceva cladiri mai vechi ca cele noi sunt construite de straini si stam in chirie deja. Vindem tot si ne mutam in desert ca acolo nu ne deranjeaza nimeni (banii obtinuti poate ne ajung pentru biletul de calatorie).

    Păcat ca s-a vândut. Banca Spuerkeess din Luxemburg, precum și alte bănci vechi europene, se mândresc cu sediul lor istoric. Austriecii de la Erste au dovedit ca sunt interesati doar de a face bani în România. Nu iubesc deloc moștenirea noastră românească.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb