Clasa politică freamătă din cauza unei fundaţii

Octavian Dan
Ziarul BURSA #Politică / 27 martie 2013

Clasa politică freamătă din cauza unei fundaţii

Apariţia fundaţiei Mişcarea Populară a reuşit să capteze total atenţia politicienilor autohtoni. Toate declaraţiile din ultimele 48 de ore fac referire la această nouă construcţie politică.

Membrii coaliţiei de guvernare încearcă să ducă discuţia în derizoriu, apropiaţii preşedintelui Traian Băsescu se declară încântaţi, în timp ce membrii PDL, din ambele tabere, sunt în expectativă. Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat public că va iniţia procedurile pentru înfiinţarea Fundaţiei "Mişcarea Populară": "Am decis, împreună cu colegii mei, să iniţiem procedurile pentru înfiinţarea Fundaţiei < Mişcarea Populară >. Ştiu că acest subiect va capta atenţia presei româneşti şi a opiniei publice deopotrivă - semn că noua noastră formă de expresie, care îşi propune să promoveze valorile de centru-dreapta, este aşteptată atât ca nouă platformă socio politică, dar şi un real catalizator pentru implicarea societăţii ro­mâneşti în elaborarea şi implementarea deciziilor majore care ne privesc".

Imediat a venit şi reacţia altor oameni din apropierea preşedintelui. "Eu mă voi înscrie în Fundaţia < Mişcarea Populară >. Câţi dintre voi vor face la fel?", a anunţat pe contul său de facebook consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu."Şi eu subscriu, Sebastian", a răspuns Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui. "Fireşte că mă voi alătura Fundaţiei Mişcarea Populară. Undeva trebuie reîncepută construcţia unui pol de dreapta pentru viitor!", a fost reacţia consilierului prezidenţial Iulian Chifu. Foarte încântat s-a arătat şi deputatul Ioan Oltean, oarecum în dezacord cu şefii săi pe linie ierarhică: "Salut această iniţiativă a lui Cristian Diaconescu, vine în întâmpinarea a ceea ce gândeşte PDL ca partid de dreapta, am văzut şi care sunt obiectivele lansate de < Mişcarea Populară >, ele aproape se suprapun sută la sută pe obiectivele PDL. Nu putem decât să ne bucurăm şi să sperăm că această < Mişcare Populară > se va alinia obiectivelor PDL".

La un asemenea val de entuziasm a venit şi o replică mai puţin amabilă din partea preşedintelui PNL, Crin Antonescu: "E jenant din multe punc­te de vedere, nici măcar nu mai e atât de jenant prin prisma echidistanţei presupuse de Constituţie pentru preşedinte şi de asemenea pentru corpul său de consilieri. Ne-am obişnuit de foarte multă vreme cu recitalurile domnului Lăzăroiu, de exemplu, dar nu numai, domnul Diaconescu îi calcă apăsat pe urme, care numai a consilieri prezidenţiali cum sunt în toată lumea nu seamănă. Faptul fără precedent în istoria politică, şi anume acela că nişte consilieri prezidenţiali care continuă să fie, adică nu au demisionat (...) au biroul şi lucrează consilieri ai preşedintelui Româ­niei, echidistant politic şi întemeiază în acelaşi timp tot felul de lucruri. Adică vorbeşti de mari mişcări, vorbeşti de dreapta, vorbeşti de milioane de alegători care aşteaptă şi nu ai altceva de oferit decât eternul Lăzăroiu şi încă doi consilieri travestiţi în oameni de dreapta ... Păi, domnul Cristian Diaconescu nu e caraghios? Nu e caraghios că e un om care a debutat în PSD, care a afirmat că e un om de stânga, care după aceea a servit < interesul naţional > sub culorile unui alt partid de stânga al cărui preşedinte de onoare nu ştiu dacă nu cumva încă este, UNPR, devine brusc un om de dreapta, ba, mai mult, un fel de apostol al dreptei, împreună cu domnul Lăzăroiu, desigur, al unei drepte aşteptate de milioane de oameni. Asta e foarte jenant".

Vasile Blaga nu crede că această fundaţie poate reprezenta un pericol pentru partidul pe care îl conduce: "Nu văd niciun pericol pentru PDL. Sunt preşedintele PDL ales din nou sâmbătă într-o Convenţie serioasă, cu 5000 de oameni. Traian Băsescu este preşedintele României până în decembrie 2014, până atunci e drum lung. Nu ştiu ce urmăresc domnii consilieri, că şi-au făcut fundaţie e foarte bine. O să colaborăm la un moment dat. (...) Una e fundaţia şi una este partidul". Nici chiar Elena Udrea, unul dintre politicienii care întotdeauna au avut o relaţie bună cu preşedintele nu se grăbeşte să se alăture fundaţiei anunţate de Cristian Diaconescu: "Eu sunt membu de partid şi nu mi-am pus problema să intru în Fundaţia < Mişcarea Populară >. Chiar dacă aceasta e o fundaţie, nu e un proiect politic, însă oamenii văd semnalul acesta. Este o mare îngrijorare la oamenii din partid care înţeleg nevoia de a fi rămas în parteneriat cu Traian Băsescu, faţă de faptul că s-a lansat această fundaţie".

Un lucru este cert, în toate partidele, inclusiv în cele aflate la putere, există grupuri de "opoziţie" şi există temerea pentru conducătorii acestora că o astfel de mişcare va reuşi să-i atragă pe toţi nemulţumiţii.

Elena Udrea, unul dintre politicienii care întotdeauna au avut o relaţie bună cu Traian Băsescu, nu se grăbeşte să se alăture fundaţiei anunţate de Cristian Diaconescu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. nu e vorba de bancul propriu-zis ci mai degraba de proverb. Lupul isi schimba parul dar naravul ba. Probabil ca si bancul propriu-zis s-ar potrivi politicienilor nostri marunti ca doar marunti ne cred si ei pe noi.

    Avem leacuri la toate bolile politicienilor !

    Poporul Roman a dat Umanitatii multe genii ! 

    Dintre sute de catarge 

    Care lasă malurile, 

    Câte oare le vor sparge 

    Vânturile, valurile? 

    Dintre pasări călătoare 

    Ce străbat pământurile, 

    Câte-o să le-nece oare 

    Valurile, vânturile? 

    De-i goni fie norocul, 

    Fie idealurile, 

    Te urmează în tot locul 

    Vânturile, valurile. 

    Nențeles rămâne gândul 

    Ce-ți străbate cânturile, 

    Zboară vecinic, îngânându-l,

    Valurile, vânturile. 

    sunt convins ca toata clasa politica freamata la gandul ca base si-a facut o fundatie cu parfum de partid!!.....la 10% incredere cat are individul cu jacheta din fata perdelutei, clar e motiv temeinic de ingrijorare!!

    Miscarea populara a lui Basescu nu va fi ce era odata GUVR -ulin perioada Iliescu?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb