Clientul debitor român plăteşte în medie o restanţă de 155,05 lei în Telecom şi 307 lei în Banking

Diana Mihu
Companii / 6 decembrie 2016

Clientul debitor român plăteşte în medie o restanţă de 155,05 lei în Telecom şi 307 lei în Banking

În Telecom, clientul debitor român are în medie 43.4 ani la data cesiunii, nu şi-a mai plătit ultima factură de 1 an şi 7 luni şi plăteşte 155,05 lei pentru o restanţă. De asemenea, este cel mai des întâlnit în Muntenia şi îşi plăteşte datoriile în general toamna, potrivit unui studiu cantitativ pe profilul clientului debitor român, lansat de Top Factoring, una dintre principalele companii din sectorul recuperărilor de creanţe, remis redacţiei.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de aproape 1 milion de cazuri administrate direct.

Din datele extrase, cei mai buni clienţi debitori sunt artiştii, personalul din domeniul medical şi preoţii, iar cei care plătesc cel mai puţin sunt persoanele cu funcţii înalte, sportivii şi antreprenorii. În Banking, clientul debitor român are 43 ani la data contractării, şi-a plătit creditul constant timp de aproximativ 4 ani şi plăteşte în medie 307 lei pentru o restanţă. De asemenea, este cel mai întâlnit în Muntenia şi îşi plăteşte datoriile în general toamna. Din datele disponibile, cele mai achiziţionate produse pentru care persoanele au luat un credit sunt electrocasnice, electronice, calculatoare şi accesorii, scutere şi televizoare.

În acest studiu au fost analizate 853.036 cazuri cu o valoare de 272 milioane de euro, din domeniile Telecom şi Banking.

"Ne dorim ca Top Factoring să contribuie în continuare într-un mod transparent la informarea şi educarea financiară a persoanelor care se află în situaţia de a avea datorii. De asemenea, vrem să transmitem faptul că soluţiile pot fi mereu generate prin dialog", a declarat Cătălin Neagu, Director General al Top Factoring.

Astfel, peste 46% dintre clienţii debitori care au intrat în contact cu compania sau au putut fi contactaţi de către aceasta au reuşit să îşi achite datoriile, beneficiind de soluţii personalizate (de la crearea unui grafic de plăţi eşalonate, adaptat situaţiei debitorilor, la introducerea unor perioade de amânări ale plăţii în perioade dificile pentru cash flow-ul acestora sau chiar sprijin în generarea de venituri suplimentare pentru clienţii debitori, astfel încât acestora să le fie mai uşor să îşi achite datoriile acumulate).

Cea mai mare valoare a unei plăţi a fost înregistrată în cazul Banking, unde o femeie a plătit 86.198,52 lei. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că femeile au în medie o datorie mai mică decât bărbaţii. În Telecom, cea mai mare valoare a unei plăţi a fost înregistrată de către un bărbat care a achitat 16.296,58 lei.

Alte date arată faptul că suma medie restantă este de 768 lei în cazul Telecom şi 5.204 lei în cazul Banking. În ambele cazuri, femeile sunt mai puţin îndatorate decât bărbaţii. Cele mai multe cazuri (27,8%) sunt reprezentate de clienţi debitori cu vârste între 31 şi 40 de ani în cazul Telecom, iar în cazul Banking cei mai mulţi clienţi debitori au vârste cuprinse între 41 şi 50 de ani. Atât în cazul Telecom, cât şi în cazul Banking, cele mai multe cazuri sunt înregistrate în Muntenia (aproximativ 4 din 10 clienţi debitori se află în această regiune), la polul opus aflându-se Maramureş (aproximativ 2,45%).

Top Factoring este compania de recuperare şi management de creanţe neîncasate fondată la începutul anului 2006.

Principalul acţionar este Reconstruction Capital II Limited ("RC2"), fond de investiţii listat la Bursa din Londra şi administrat de New Europe Capital, care a preluat pachetul de acţiuni în 2007. Managementul local este acţionar minoritar.

Top Factoring este membră a Asociaţiei de Management al Creanţelor Comerciale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb