Clubul Fermierilor Români a primit invitaţia de a participa la reuniunea organizată de către Comisarul European pentru Agricultură

R.S.
Miscellanea / 13 mai

Clubul Fermierilor Români a primit invitaţia de a participa la reuniunea organizată de către Comisarul European pentru Agricultură

Clubul Fermierilor Români, în calitate de reprezentant al intereselor fermierilor români, a primit invitaţia de a participa astăzi, 13 mai, la reuniunea organizată de către Comisarul European pentru Agricultură - Janusz WOJCIECHOWSKI, la Bucureşti, pentru a discuta despre viitorul Politicii Agricole Comune. Considerăm această întâlnire o continuare a dialogului iniţiat cu ocazia celei mai recente vizite a delegaţiei Clubului Fermierilor la Bruxelles pe 25 martie 2024, când am înaintat Comisarului WOJCIECHOWSKI o serie de propuneri privind consolidarea dialogului strategic pentru un cadru european favorabil fermierilor, care să ţină cont de necesitatea asigurării competitivităţii economice, respectarea mediului şi relansarea socială a spaţiului rural, conform unui comunicat transmis redacţiei.

În cadrul întâlnirii de la Bucureşti, Clubul Fermierilor Români va înainta o scrisoare deschisă către Comisarul Wojciechowski, cu propuneri de acţiuni strategice, semnalate de către fermierii români, apreciate ca foarte importante în actualul context geopolitic şi al necesităţii identificării unor soluţii optime şi imediate pentru redresarea competitivităţii fermelor, mai ales a celor din statele membre UE, vecine cu Ucraina, se menţionează în comunicat.

Tragem un semnal de alarmă privind riscurile absenţei unei strategii europene şi a unor mecanisme comune şi naţionale coerente, de răspuns imediat şi consolidat la efectele multi-crizelor economice, sociale, de mediu şi de piaţă cu care se confruntă fermierii europeni, într-o formă mai puternică pentru cei din ţara noastră, se precizează în comunicat.

Clubul Fermierilor a elaborat un document de reflecţie privind OBIECTIVELE, PRINCIPIILE şi MĂSURILE vizând abordarea integrată a dezvoltării pe termen lung a agriculturii româneşti, ca parte a unei arhitecturi de politici şi capacităţi europene, regândite în raport cu provocările majore actuale şi oportunităţile excepţionale ale unei Politici Agricole Comune. (vă rugăm să consultaţi scrisoarea completă către Comisar aici).

Aspectele principale identificate ca fiind prioritare pentru a susţine fermierii români cu scopul de a contribui la adaptarea economică şi legislativă actuală la nivel european sunt:

Promovarea unor soluţii care să permită producătorilor din cele 5 state membre UE (cele mai afectate de războiul din Ucraina) valorificarea remuneratorie a cerealelor.

Susţinerea dezvoltării unui culoar de depozitare-stocare şi valorificare a cerealelor de origine românească în Portul Constanţa pentru a evita discriminarea faţă de transporturile de cereale din Ucraina.

Compensarea fermierilor români pentru pierderile de venit cauzate de valoarea redusă a cerealelor pe piaţa europeană.

Debirocratizarea şi simplificarea Politicii Agricole Comune (PAC)

Creşterea plafonului pentru ajutorul de minimis şi a celor alocate per beneficiar în cazul intervenţiilor de dezvoltare rurală.

Utilizarea fondurilor PAC doar pentru fermierii europeni.

Creşterea rezervei agricole de criză din marjele bugetare.

Referitor la propunerea de creştere a taxelor pentru importurile din Rusia şi Belarus, considerăm inoportună această decizie.

Continuarea convergenţei externe în privinţa susţinerii ambiţiei de echitate a cuantumurilor plăţilor directe şi a unei agriculturi durabile.

Reiterarea solicitării de a identifica noi surse de finanţare, externe PAC pentru cerinţele de mediu pe care fermierii trebuie să le aplice.

Clubul Fermierilor Români reafirmă angajamentul său de a promova un model românesc de agricultură performantă, care să valorifice specificul naţional în contextul geopolitic actual şi îşi exprimă disponibilitatea de a colabora cu toţi factorii de decizie interesaţi pentru identificarea şi implementarea de soluţii eficiente în vederea protejării intereselor fermierilor români şi a competitivităţii afacerilor agricole autohtone, se arată în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb