CLUJ-NAPOCA: Spitalul pentru Copii, dotat cu aparatură de peste 150.000 dolari

V.B.
Companii #Sănătate / 17 septembrie 2014

Secţiei de Terapie Intensivă Medicală a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca a fost dotată cu aparatură medicală de peste 150.000 dolari, prin proiectul Global Grant 1420432, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

"Importanţa acestui proiect şi a acestei reuşite este cu atât mai mare, cu cât Secţia de Terapie Intensivă Medicală, distinctă de cea de Terapie Intensivă Chirurgicală, este una dintre puţinele de acest gen din România", transmite Consiliul Judeţean Cluj, sub a cărui autoritate se află spitalul.

Astfel, au fost achiziţionate: 7 monitoare de terapie intensivă (dintre care 6 cuplate la o staţie centrală de monitorizare care permite supravegherea simultană de către un medic sau o asistentă a pacienţilor conectaţi); 4 defibrilatoare pentru secţia de Terapie Intensivă şi sălile de operaţie (chirurgie şi ORL); un electrocardiograf şi un ecograf.

Valoarea de piaţă a acestor echipamente este de peste 150.000 dolari, finanţarea fiind asigurată de cluburile Rotary din România (RC Cluj-Napoca Cetăţuie şi RC Piatra Neamţ), SUA (RC Oklahoma City, RC Bricktown, RC University District, Districtul 5030 Washington), Ungaria (RC Budapest-City), Suedia (RC Stockholm Brommaplan) şi Germania (RC Munich Englischer Garden). Alt partener a fost fundaţia Assist International din SUA, care a asigurat procurarea şi instalarea tuturor aceste echipamente.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca este una dintre unităţile medicale clujene cu cea mai mare adresabilitate din ţara noastră, oferind asistenţă medicală pentru aproximativ 80.000 copii din judeţul Cluj, precum şi pentru cazurile critice trimise din alte 10 judeţe din Transilvania.

Totodată, în fiecare an, în spital se internează 30.000 pacienţi, dintre care aproape 1.000 sunt spitalizaţi în secţia de Terapie Intensivă. Spitalul este format din 15 secţii clinice, unde se desfăşoară o activitate medicală complexă de diagnostic, tratament, supraveghere şi recuperare medicală a copilului între 0 şi 18 ani, conchide documentul citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb