Clusterul pentru Inovare şi Tehnologie Braşov vrea acces la fonduri europene

O.V.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 21 octombrie 2014

Clusterul pentru Inovare şi Tehnologie din Braşov a iniţiat o propunere de modificare a schiţei Ghidului Condiţii Specifice aferente POS DRU, astfel încât şi clusterele să devină beneficiari eligibili relevanţi ai acestei linii de finanţare.

În forma actuală a ghidului, pot beneficia de finanţare în cadrul acestui apel doar parteneriatele formate dintr-o organizaţie patronală reprezentativă (lider de proiect), o confederaţie sindicală reprezentativă, o cameră de comerţ şi industrie, un ONG cu activitate relevantă în domeniul tineret, o organizaţie a oamenilor de afaceri, un oficiu teritorial al Departamentului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism şi o universitate acreditată. Datorită limitărilor impuse de ghid (parteneriate formate minim din cele 7 categorii de mai sus, posibilitatea ca un partener să fie implicat într-un singur proiect), alte tipuri de organizaţii decât cele enunţate mai sus nu vor avea şanse de a accesa această finanţare.

Modificările propuse vizează categoriile de beneficiari eligibili şi structura minimă a parteneriatului. Astfel, clusterul a propus ca în locul limitării beneficiarilor eligibili doar la Organizaţiile patronale reprezentative, să fie introdusă eligibilitate egală pentru "Organizaţii patronale reprezentative, Camere de Comerţ şi Industrie, Organizaţii ale Oamenilor de Afaceri, Clustere", acestea din urmă putând fi organizate sub formă de persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial care au în componenţă membri persoane juridice - companii, universităţi, autorităţi publice, etc.

De asemenea, clusterul a propus ca proiectele să impună un parteneriat constituit din cel puţin 3 parteneri, din categoria beneficiarilor, respectiv din următoarele categorii suplimentare: confederaţii sindicale reprezentative, ONG-uri cu activităţi în domeniul tineretului sau în alte domenii relevante pentru acest DMI, oficiile teritoriale al Departamentului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Universităţi acreditate.

În cazul în care modificările propuse de cluster ar urma să fie aprobate de Ministerul Fondurilor Europene, clusterele ar putea deveni pentru prima oară recunoscute formal drept beneficiari în cadrul unui apel de finanţare POS DRU. Formalizarea eligibilităţii clusterelor a fost de altfel discutată în cadrul unei întâlniri a Ministrului Fondurilor Europene Eugen Teodorescu şi a Ministrului delegat pentru IMM-uri şi Turism Florin Jianu cu clusterele IT din ţară, acestea din urmă exprimându-şi interesul de a aplica în cadrul apelurilor POS DRU şi POS CCE anunţate de MFE pentru acest an.

Înfiinţată în septembrie 2013, Asociaţia Cluster Pentru Inovare şi Tehnologie Braşov reuneşte 23 de membri - companii de renume din industria IT&C (Siemens, Pentalog România, BIT Software, Flashnet, Rosoftlab, Diginesis, etc), companii de consultanţă, Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Braşov, Camera de Comerţ şi Industrie şi Universitatea Transilvania. Viziunea clusterului este aceea de a transforma Regiunea Centru într-una dintre cele mai dinamice din punctul de vedere al industriilor creative din Europa de Est. Clusterul îşi propune să realizeze acest lucru valorificând creativitatea şi noile tehnologii, susţinând iniţiativele antreprenoriale, atrăgând investiţii, încurajând inovarea şi conectarea la piaţa globală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb