CNADNR: 7 lei pentru tranzitarea celor 60 km de autostradă Comarnic-Braşov

F.A.
Companii #Transporturi / 20 ianuarie 2014

Autostrada Comarnic-Braşov va avea o lungime de 60 km, dintre care 53,215 km de autostradă propriu-zisă şi aproximativ 7 km de legături (tot în regim de autostradă) spre localităţile pe lângă care trece: Sinaia, Buşteni, Predeal şi Râşnov, iar tariful de tranzit va fi de 7 lei, conform unui comunicat al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) trimis azi redacţiei.

Autostrada va conţine: 19 viaducte (în lungime totală de 2,964 km), 15 poduri (totalizând 0,135 km) şi aproximativ 20 km de tuneluri, câte 9,77 km de tunel pe fiecare parte: 2,9 km la Sinaia, 3,11 km la Buşteni şi 3,7 km la Predeal.

Autostrada va începe la intersecţia dintre Drumul Naţional (DN) 1 şi Drumul Judeţean (DJ) 101 R (podul dinspre Breaza) şi se va termina la Cristian, asigurând legătura atât spre Ghimbav, cât şi spre DN 73, în apropierea centurii Braşovului. Această autostradă va avea trei ieşiri: între Sinaia şi Buşteni, la Predeal şi la Râşnov.

În ceea ce priveşte preţul, aproximativ 40 km (partea fără tuneluri) vor costa 1.070 milioane euro, iar restul va costa 396,368 milioane euro. Standardul de cost pentru tunel pe o autostradă de munte este 27 milioane euro per kilometru (fără TVA), iar în urma negocierilor, preţul obţinut pe kilometru este de 20 milioane euro (fără TVA).

La negocierile pentru realizarea Autostrăzii Comarnic-Braşov, au participat, în permanenţă, reprezentanţii BEI şi BERD, în plus faţă de finanţatorii privaţi. Astfel, preţul a fost stabilit de experţii consorţiilor participante, un consultant extern idependent şi experţii băncilor finanţatoare.

Şoferii de autoturisme vor plăti 7 lei (cu TVA) pentru tranzitarea întregii autostrăzi. Pentru distanţe mai mici, tarifele sunt reduse în funcţie de distanţă.

"Acestea sunt cele mai mici tarife de autostradă din UE, modul de stabilire a acestora ţinând cont de realităţile concrete din România, respectiv de puterea de cumpărare a cetăţenilor români", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb