CNAIR: Centurile ocolitoare ale oraşelor Balş şi Slatina si vor fi gata în 2019

Diana Mihu
Companii / 12 noiembrie 2016

Centurile ocolitoare ale oraşelor Balş şi Slatina si vor fi gata în 2019

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR) a precizat, vineri, că centurile ocolitoare ale oraşelor Balş şi Slatina vor fi gata în 2018, respectiv 2019, în timp ce autostrada Craiova- Piteşti va putea fi folosită din 2020, transmite news.ro.

CNAIR a demarat joi achiziţia publică a contractului "Revizuire Studiu de Fezabilitate şi Elaborare Proiect Tehnic pentru Autostrada Craiova - Piteşti", prin care au fost stabilite termenele de începere a licitaţiilor, a execuţiei lucrărilor pentru autostrada Craiova -Piteşti.

În prezent, această documentaţie este în curs de verificare de către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) , care are ca termen 10 zile lucrătoare conform prevederilor legale.

"Ieri (n.r.-joi) am lansat procedura de achiziţie publică a contractului construcţiei autostrăzii Craiova - Piteşti, pe care am transmis-o la ANAP. Un proiect nou pe care-l vom implementa în două etape: mai întâi variantele de ocolire Balş şi Slatina şi apoi autostrada în sine. Acordăm foarte mare atenţie celor două centuri, deoarece străbaterea celor două localităţi în momentul de faţă se face cu dificultate, astfel, odată cu realizarea acestora traficul în zonă se va îmbunăţii simţitor" a declarat director general al CNAIR, Cătălin Homor, într-un comunicat de presă.

Masterplanul de transport, aprobat anul acesta prin Hotărâre de Guvern, prevede că CNAIR va demara în acest an licitaţiile pentru variantele de ocolire pentru oraşele Slatina şi Balş, dar şi pentru Autostrada Craiova - Piteşti.

Totodată, CNAIR estimează ca lucrările pentru centurile ocolitoare să fie demarate în 2017, iar termenul de finalizare este 2018 pentru varianta ocolitoare a oraşului Balş şi 2019 pentru varianta ocolitoare a oraşului Slatina.

Pentru autostrada Craiova-Piteşti, CNAIR va demara lucruările de execuţie în 2018, iar în 2020 aceasta va putea fi folosită.

"Prin includerea acestor proiecte în MPGT, s-a asigurat finanţarea din fonduri externe nerambursabile şi pentru implementarea cât mai rapidă a acestui proiect, compania a luat în calcul construcţia Variantei de Ocolire Balş în regie proprie", se mai arată în comunicat.

Autostrada Craiova - Piteşti va avea o lungime de aproximativ 124 km, din care centurile ocolitoare ale oraşelor Slatina şi Balş vor avea o lungime de 39,48 km. Valoarea lucrărilor este estimată la 900 milioane euro.

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a declarat recent, într-un interviu acordat News.ro, că în cazul construirii autostrăzii Craiova-Piteşti, licitaţia ar urma să fie lansată până în 7 noiembrie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb