CNAIR vrea să deschidă circulaţia pe o porţiune din A7 chiar din august

Ana Felea
Miscellanea / 4 iunie

CNAIR vrea să deschidă circulaţia pe o porţiune din A7 chiar din august

Lucrările pe cele trei loturi ale Autostrăzii Ploieşi- Buzău, respectiv 63,25 de kilometri din A7, avansează destul de bine, iar, recent, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat că, pe o porţiune de 14 kilometri din Lotul 2, Mizil -Pietroasele (28.35 km), s-ar putea circula chiar din august, deşi termenul de finalizare a lucrărilor pentru întregul tronson este octombrie 2024. Practic, este vorba despre porţiunea din A7 de care este responsabilă o firmă românească şi care, în prezent, a ajuns la un stadiu de 90% al lucrăilor. În schimb, de restul kilometrilor din Lotul 2 se ocupă un constructor bulgar, care nu are acelaşi ritm al lucrărilor.

"Trebuie rezolvate anumite probleme procedurale pe Lotul 2 Mizil-Pietroasele (28,35 km), pentru a nu apărea blocaje în ceea ce priveşte lucrările. Sectorul de şantier care intră în responsabilitatea constructorului român a ajuns la 90%, în timp ce sectorul pe care sunt ceilalţi constructori are un avans de 70%. Trebuie găsită rapid o soluţie pentru ca termenul de finalizare să fie respectat! Anul acesta trebuie să se circule pe acest lot, ca şi pe Lotul 1.

Din Lotul 2 pot fi deschişi circulaţiei 14 km până la jumătatea lunii august. Pentru a putea fi însă folosiţi, trebuie găsită o soluţie provizorie de descărcare în zona localităţii Vintileanca. Ar fi însă de preferat ca partenerul bulgar din Asociere să finalizeze lucrările până la km 47, pentru ca circulaţia să poată fi descărcată în DN2! În acest caz s-ar putea circula continuu de la Mizil (Fulga) până în zona localităţii Pietroasele, pe 27 de km, pe autostradă. În acest ritm, se va putea circula şi pe acest lot până la sfârşitul anului. Se iau în continuare în calcul deschiderea circulaţiei pe 48 de km de autostradă, între Dumbrava şi Pietroasele, cu asigurarea descărcării în DN2, anul acesta", anunţă CNAIR.

Pe toate loturile sunt peste o mie de muncitori şi sute de utilaje.

"Pe Lotul 1, între Dumbrava şi Mizil (21 km) s-a ajuns la un stadiu fizic de 67%. S-a aşternut deja asfalt pe aproximativ 14 km, iar, în prezent, se lucrează la suprastructurile podurilor care au ajuns la un stadiu fizic de 72%. Pe Lotul 3, între Pietroasele şi Municipiul Buzău (13,9 km), constructorul a încheiat faza organizării de şantier şi, din 1 iunie, a intrat în execuţie efectivă. De acum înainte trebuie să începem să vedem şi aici o mobilizare bună şi un progres constant. Termenul contractual de finalizare este noiembrie 2025", informează CNAIR.

Stadiul pe restul tronsoanelor din A7

Tronsonul 1 Buzău - Vadu Paşii are 4,6 km, iar lucrările au început la finalul anului 2022. În prezent, stadiul lucrărilor a ajuns la 35%, constructorul având termen de execuţie 20 de luni. Valoarea contractului este de 689,285,996 de lei, fără TVA. S-a aşternut covor asfaltic pe aproximativ 1,2 km.

Tronsonul 2 Vadu Paşii - Râmnicu Sărat are 30,8 km. Aici, ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în februarie 2023, iar constructorul are 23 de luni de execuţie. Stadiul actual al lucrărilor a ajuns la 37%.Valoare contractului este de 1,317,073,556 de lei, fără TVA. S-a aşternut covor asfaltic pe aproximativ 25 km.

Tronsonul 3 Râmnicu Sărat - Mândreşti Munteni are 36,1 km, distanţă care trebuie terminate în 26 de luni. Şantierul a fost deschis în februarie 2023, iar până acum au fost realizate 34% din lucrări. Valoarea contractului 1,469,390,182 de lei; fără TVA. S-a aşternut covor asfaltic pe aproximativ 14,8 km.

Tronsonul 4 Mândreşti Munteni - Focşani are 10,94 km şi trebuie să fie gata în 20 de luni, adică până la finalul anului 2024. Stadiul actual al lucrărilor este de 45%. Valoarea contractului este de 763,720,833 de lei, fără TVA. S-a aşternut covor asfaltic pe aproximativ 5,2 km.

În total, Autostrada Buzău - Focşani are 82,44 km.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Tot spre est ,ca de acolo ne vine LUMINA.(si tehnologia,si ....toate)La ce ne-ar folosi o autosrada care sa ne lege de reteaua de autostrazi europeana?Nu e mai bine sa retinem ,cu zilele,participantii la trafic la graniele de vest.sa vada si ei frumusetile patriei noastre.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb