CNI recomandă ANI desecretizarea procedurilor după care lucrează inspectorii de integritate

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 30 iulie 2009

CNI a adoptat, ieri, o recomandare la adresa Agenţiei de Integritate privind desecretizarea parţială a procedurilor după care inspectorii de integritate îşi desfăşoară activitatea, informează NewsIn.

Iniţiativa a aparţinut reprezentantului minorităţilor naţionale în CNI, Tiberius Tănase, şi a fost adoptată cu nouă voturi pentru şi trei abţineri. "Dacă ar deveni transparente - măcar o parte din aceste proceduri - ar putea să fie criticate şi îmbunătăţite", a argumentat Tănase.

Pe de altă parte, Consiliul de Integritate a adoptat o recomandare adresată Guvernului privind susţinerea bugetului ANI, după ce secretarul general al ANI, Horia Georgescu, a semnalat că o eventuală reducere a bugetului ANI la următoarea rectificare bugetară ar afecta activitatea instituţiei.

Georgescu a mai menţionat că a înaintat Ministerului Finanţelor o solicitare privind bugetarea a 20 de posturi de inspectori de integritate, dar nu a primit încă un răspuns. Acesta a spus că, din cei 60 de inspectori pe care îi avea instituţia, cinci au plecat "din motive disciplinare sau de salarizare". Con­siliul Naţional de Integritate (CNI) este forul care supraveghează activitatea ANI. Inspectorii de integritate verifică declaraţiile de avere, de interese şi incompatibilităţile.

Bugetul Agenţiei Naţionale de Integritate a scăzut la prima rectificare bugetară din 2009 - care a avut loc în luna aprilie - cu 1,897 milioane lei, din care 684.000 lei reprezintă reducerea cheltuielilor de personal, 900.000 lei - a celor cu bunuri şi servicii, iar cheltuielile de capital au scăzut cu 313.000 lei. Astfel, în urma rectificării, bugetul ANI a fost redus 10% faţă de cel stabilit iniţial. Bugetul pe anul 2009 alocat iniţial Agenţiei de Integritate, prin Legea bugetului de stat, era de 18,176 milioane lei, fiind mai mare cu 142% comparativ cu anul anterior, când suma alocată instituţiei a fost de 7,505 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb