CNN: China îi transmite Ucrainei că nu vinde arme părţilor aflate în conflict

A.F.
Internaţional / 20 februarie

CNN: China îi transmite Ucrainei că nu vinde arme părţilor aflate în conflict

China nu vinde arme letale părţilor aflate în conflict, i-a spus diplomatul de rang înalt al Chinei omologului său ucrainean la sfârşitul săptămânii trecute, în timpul întâlnirii lor de la Conferinţa de Securitate de la Munchen, transmite CNN.

Ministrul chinez de externe, Wang Yi, a declarat că Beijingul nu adaugă "combustibil pe foc" şi va continua să joace un rol constructiv pentru a pune capăt războiului dintre Rusia şi Ucraina, potrivit unui comunicat publicat duminică de Ministerul chinez de Externe.

China pretinde că este imparţială în război, dar a refuzat să condamne invazia ilegală a Moscovei şi a acţionat ca un colac de salvare din ce în ce mai critic pentru economia rusă afectată de sancţiuni. Între timp, oficialii Statelor Unite şi-au exprimat în mod repetat îngrijorarea faţă de China cu privire la dovezile pe care le are, sugerând că firmele chineze au vândut echipamente neletale Rusiei pentru a fi folosite în Ucraina.

Anul trecut, un raport al serviciilor de informaţii americane a afirmat că China furniza Rusiei tehnologie şi echipamente din ce în ce mai importante pentru războiul din Moscova.

În ciuda legăturilor sale strânse cu Moscova, Beijingul a încercat, de asemenea, să se promoveze ca un mediator de pace în conflict - o poziţie reiterată de Wang în remarcile de la conferinţa de sâmbătă. "

China nu a renunţat niciodată la promovarea păcii şi nici nu şi-a slăbit eforturile de a facilita discuţiile", a spus el, adăugând că liderul chinez Xi Jinping "a avut schimburi aprofundate cu liderii mondiali, inclusiv cu liderii ruşi şi ucraineni, jucând un rol constructiv în abordarea crizei".

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. dc china nu ar fi ajutat rusnacia economic, razboiul era gata demult. asa ca da sunt "neutri "chinezii. oricum is foarte alunecosi si nu ajungi cu ei la vreo concluzie vreodata.

    te mint pe fata, si dup-aia zic ca n-ai pus tu bine intrebarea. de ex luam pt firma niste canapele de la chinezi, mai demult. acum ii boicotez, dar cu mult inainte de problemele cu china. si intreb si eu la producator , incap 100 de canapele intr-un container? zice da. wow ok zic perfect . dar hmm stai sa vad ca poate incap mai multe? si intreb inca odata cate canapele incap intrun hq. pai zice 89. 89!!bai pai mi-ai zis ca incap 100. zice noi in cultura noastra nu raspundem niciodata nu, din politete. bullshit. ca dup-aia am vb cu alt chinez si mi-a spus ca nu-i adevarat. deci astia asa te mint si te-ntorc ca n-are rost macar sa-i intrebi dc vand arme rusiei. se vede cu ochiul liber ce fac, brics si etc. 

    1. Formularea corecta este "oricum sunt foarte alunecosi" nu "oricum is foarte alunecos" . M-am saturat de regionalismele astea care suna urat

    China vinde senzori si chipuri nemarcate pt sist de dirijare la rachete si drone. De aia sunt relaxati, ii doare la palarie ca n ai ce le face. Sa nu uitam ca este a 2 a cea mai mare putere tehnologica a lumii si chiar daca nu au atins inca performantele Nvidia sau Micron, se descurca ok.

    1. le convine situatia. rusia tine ocupata sua in ucraina, si dc mai si castiga, pfff visul de marire al chinei se apropie de final. in plus le convine sa ia petrol gaz ieftin de la rusia, si sa-i umple inapoi cu chinezarii. da inclusiv piese pt drone si etc.

      Cipurile, senzorii etc nu sunt arme. Blocada asta nebuna pe care vrea coalitia statelor impotriva Rusiei este ilogica. Ura asta impotriva a tot ce este slav, prigonirea sportivilor, negarea culturii este o intoarcere intr-un ev mediu innegurat. Nu vreau sa mai cumpar gaz scump, energie scumpa, masini scumpe, sa iau inflatia din toate partile ca niste "viteji" au decis sa blocheze restul de dou treimi din planeta. Prostia trebuie sa se opreasca undeva ca ne inglodam in datorii degeaba.

      "Blocada asta nebuna pe care vrea coalitia statelor impotriva Rusiei este ilogica."

      O fi ilogica, dar este morala. 

      Intoarcerea intr-un ev mediu innegurat este operata de agresiunea ruseasca si de crimele rusesti.

      Mai bine ilogic decat imoral 

      Pai pana acum bravati ca voi astia din BRICS sunteti 2/3 din populatia globului…pai cum piate o treime sa blocheze 2/3…acum ati realizat ca sunteti nimic, multi si …fara calorifere:-)

    Le imprumuta contra cost.

    Le da in leasing operational. 

    Texte de propaganda,ca si cel occidental,

    ca NATO nu este parte activa in razboiul rusnac  

    1. nato nu face nimic secret. totul se face oficial. nu pe ascuns. rusnacia nu are nici un aliat oficial, toti neaga ca ar fi, ceea ce ar trebui sa va dea de gandit

      "nato nu face nimic secret",iar vorbest propagandistic,

      dar cine crezi ca manevreaza sistemele de racheta si 

      sculele supersofisticate al informatiilor militare in Ucraina, 

      oamenii semianalfabeti banderisti sau cei cu cursuri de 3-6 luni,

      nu militari NATO,rebotezati temporar voluntari/mercenari 

      In fostul URSS, R&D-ul era in Ucraina nu in mujicia...voi nu sunteti in stare sa aveti calorifere si va dati pe aici genii. Ucraina e cu 10 ani peste mujici

      Ma,rusofobule "destept",

      tu nici atat nu stii ca Ucraina inseamna "periferia Rusiei" ? 

      Kiev-ul e periferia mujiciei, cand Kiev-ul a fost fondat in anul 879 iar Moskva in sec XIV:-)The city of Moscow gradually grew around the Moscow Kremlin, beginning in the 14th century. It was the capital of the Grand Duchy of Moscow (or Muscovy)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb