CNN: Kievul îşi reiterează încrederea în aliatul american şi se declară convins că SUA nu îl vor abandona

A.F.
Internaţional / 25 februarie

CNN: Kievul îşi reiterează încrederea în aliatul american şi se declară convins că SUA nu îl vor abandona

Ucraina este convinsă că Statele Unite "nu o vor abandona" în faţa Rusiei şi vor adopta, până la urmă o anvelope în valoare de 60 de miliarde de dolari blocată în Congres de luni de zile, declară duminică premierul ucrainean Denîs Şmîhal, relatează CNN.

"Suntem profund convinşi că Statele Unite nu vor abandona Ucraina în privinţa susţinerii financiare şi militare", şi-a exprimat speranţa Denîs Şmîhal la un forum, la Kiev, consacrat marcării a doi ani de la invazia rusă, la 24 februarie 2022.

Kievul se aşteaptă să primească în 2024 de la Washington 11,,8 miliarde de dolari, a anunţat el.

"Acesta este lucrul asupra căruia ne-am pus de acord, acesta este lucrul care ne va ajuta să acoperim deficitul financiar. Şi suntem profund convinşi că Statele Uite nu vor lăsa Ucraina singură în privinţa susţinerii financiare şi înarmării armatei, pentru că sunt combinate într-un singur pachet", a declarat Şmîhal, citat de CNN.

Premierul ucrainean răspundea astfel CNN, care l-a întrebat cât de convins este că Congresul american va ajuta Ucraina.

Congresmenii de la Washington au eşuat până în prezent să se înţeleagă asupra finanţării în continuare a Ucrainei în războiul împotriva Rusiei, care a intrat în al treilea an.

Senatul american a adoptat la începutul lui februarie un program de ajutor străin destinat Ucrainei şi Israelului, însă Camera Reprezentanţilor, în care republicanii sunt majoritari, nu vrea să supună textul la vot.

Decizia Senatului american "ne dă mari speranţe", a subliniat Şmîhal la acest froum, "Ucraina 2024", organizat de către Guvern şi la care participă oficiali de rang înalt.

"Suntem foarte dependenţi de ajutorul Statelor Unite sub forma unui pachet de susţinere militară şi financiară. Aşadar, aşteptăm ca Congresul să ia o decizie", a subliniat Denîs Şmîhal.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Desigur ca vor aproba .Trump i-a adus pe republicani intr-o fundatura .Doamna Hallley sparge in bucatele partidul si face acelasi lucru cu campania lui Trump la fel ca si procesele pierdute deja de catre fostul Presedinte .Zelenski submineaza si el parcursul lui Trump in acelasi timp cu vocile de forta din UE .Mai ramine ca Putin sa recunoasca ajutorul acordat lui Trump sau CIA sa aduca documnte in acest sens si J.R.Biden ,chiar daca in curind poate uita, va redeveni Presedinte .

    Pauza are o singura motivatie ce tine de obligativitatea , acum devenita evidenta , UE de a sprijini masiv Ucraina iar dupa ce lucrurile se lipmpezesc la nivel de sondaje atasate alegerilor din SUA se va relua si ajutorul americanilor .

    Asta e ca atunci cand doctorul iti spune ca face tot ce poate, care inseamna ca pacientul e mort deja, dar inca ii bate inima pentru putin timp. Asa e cu Ucraina. Rusia nu o distruge din mila, dar situatia acolo e clara. Rusii pot face fix ce vor, dar nu au primit ordinul de nimicire. Rusii actioneaza cu a doua. Ucraina e pa.

    1. Ucraina nu este pa. Rusia va fii pa peste 2-3 ani când ne vom putea bucura de dezmembrarea ultimului imperiu din lume. Însă rușii vor rămâne tot cu mentalitatea medieval-bolsevica pentru inca o sută de ani încolo.

    Stop the war

    1. Tell that to Putler...get out of Ucraine and the war is over...well, not the "WAR" but "Military Special Operation":-)

      Fara nazisti in NATO. Ucraina nu are ce cauta nici macar in UE.

      Fara comunisti in UE. Mujicia nu are ce cauta in Europa

      Unde visezi matale comunisti? Doar nazistii si useristii vad comunisti si in propriile familii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb