CNVM A FINALIZAT ANCHETA LA "BROKER" CLUJ Motivele suspendării, în continuare, învăluite în mister

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 martie 2009

Petru Prunea: "Au trecut nişte calamităţi în raport".

Petru Prunea: "Au trecut nişte calamităţi în raport".

Societatea de brokeraj trebuie să-şi trimită până vineri obiecţiile la raportul Comisiei

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a finalizat ancheta pe care o desfăşura la "Broker" Cluj şi aşteaptă ca reprezentanţii societăţii de brokeraj să îşi exprime punctul de vedere faţă de raportul de anchetă, a declarat, pentru ziarul Bursa, domnul Paul Miclăuş, vicepreşedintele CNVM.

"Am trimis către Broker Cluj raportul de anchetă de la finele săptămâ­nii trecute şi acum aşteptăm o notă din partea lor pentru că aşa este procedura", ne-a spus domnul Miclăuş.

La finele lunii ianuarie, CNVM a decis să sus­pende pentru două săptămâni activitatea "Broker" Cluj din cauza unor sesizări privind o serie de fraude înregistrate la sucursala din Deva a societăţii.

"Le-a luat câteva luni ca să întocmească acest raport de 135 de pagini şi nouă ne-au dat cinci zile ca să ne formulăm obiecţiile", a declarat domnul Petru Prunea, preşedintele-director general al societăţii."

"Am mai cerut cinci zile ca să avem timp să facem acest lucru, astfel că, până vineri le vom trimite punctul nostru de vedere. Oricum, au trecut nişte calamităţi în raport", a mai spus domnul Prunea.

Conducerea "Broker" Cluj a contestat, la finele lunii ianuarie, decizia Comisiei de a-i suspenda activitatea, atrăgând atenţia că Ordonanţa de suspendare a fost "neîntemeiată, exagerată şi excesiv aplicată". La începutul lunii martie, Comisia a respins ca nefondată contestaţia casei de brokeraj, explicând că arbitrul pieţei de capital poate suspenda activitatea unei case de brokeraj atunci când există suspiciuni cu privire la legalitatea activităţilor desfăşurate de societate. Reprezentanţii CNVM au mai precizat atunci că, la baza deciziei de suspendare a "Broker" Cluj a stat necesitatea conservării documentaţiei şi a obţinerii de informaţii privind portofoliile clienţilor SSIF la un moment dat.

Conducerea societăţii "Broker" consideră, însă, că unele dintre deciziile Comisiei au urmărit să altereze imaginea societăţii.

"CNVM a decis, din nou, să prelungească suspendarea sucursalelor din Baia Mare şi Deva, deşi noi am desfiinţat aceste sucursale de la 1 februarie. Probabil că au luat această măsură ca să ne creeze şi mai multe probleme de imagine" a menţionat domnul Prunea.

"Broker" Cluj este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul BRK. Societatea are o valoare de piaţă de 25,03 milioane de lei potrivit preţului mediu de 0,0865 lei/acţiune înregistrat în şedinţa bursieră de ieri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb