CNVM, îngăduitoare la întârzierea ofertelor publice de preluare

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 mai 2009

CNVM, îngăduitoare la întârzierea ofertelor publice de preluare

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) solicită Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) să spună cum a sancţionat societăţile care au depăşit termenul de lansare a ofertelor publice de preluare, potrivit unui comunicat remis, ieri, de către AIPC.

"Este inexplicabilă nepublicarea sancţiunilor aplicate emitenţilor listaţi pe Bursa de Valori, investitorii, cât şi acţionarii fiind privaţi astfel de a lua la cunoştinţă despre situaţia existentă la societăţile respective", se arată în comunicatul citat.

Potrivit AIPC, 27 de companii au trecut deja de termenul legal pentru lansarea ofertelor publice de preluare obligatorii, printre care şi "Rompetrol Rafinare", "Rompetrol Well Services", "Ardaf Asigurare - Reasigurare", "Altur" Slatina şi "Corint" Târgovişte.

"Am constatat că societăţile care avea­u această obligaţie au încălcat de o bună bucată de timp prevederile legale, iar autoritatea de reglementare şi supraveghere - CNVM, a acţionat cu mare întârziere", spun reprezentanţii AIPC.

În opinia investitorilor, s-a constatat o foarte mare îngăduinţă din partea Autorităţii de Reglementare şi toate acestea în condiţiile în care capitalul social al societăţilor care trebuiau să lanseze ofertele publice de preluare obligatorii s-a diminuat semnificativ .

În cazul nerespectării acestor obligaţii, legea prevede o amendă cuprinsă între 0,5% şi 5% din capitalul vărsat al emitentului în cauză.

"Acest fapt este evident în favoarea acţionarilor majoritari şi în detrimentul acţionarilor minoritari", se mai arată în comunicatul AIPC .

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital se aşteaptă ca CNVM să dispună sancţionarea societăţilor care nu au depus documentaţiile aferente ofertei publice obligatorii de preluare, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb