CNVM sancţionează cu avertisment doi acţionari ai Amonil, pentru că nu au făcut ofertă de preluare

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 noiembrie 2009

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a sancţionat cu avertisment firmele Zalois şi Joviline, doi dintre acţionarii Amonil Slobozia (AMO), deoarece nu au derulat oferte publice de preluare, în condiţiile în care deţin împreună peste 33% din capitalul producătorului de îngrăşăminte.

Potrivit unor ordonanţe CNVM emise ieri, cele două firme înregistrate în paradisul fiscal din insulele Belize nu au respectat prevederile legii pieţei de capital în ceea ce priveşte obligativitatea lansării unor oferte de preluare în momentul în care au ajuns să deţină împreună mai mult de 33% din capitalul Amonil.

Zalois şi Jovline riscă ca, în termen de 15 zile lucrătoare de emiterea celor două ordonanţe de sacţionare, să fie sancţionate cu amenzi cu valori cuprinse între 0,5% şi 5% din capitalul social, dacă nu vor depune documentaţia necesară în vederea lansării ofertelor obligatorii de preluare.

Ordonanţele CNVM vor fi transmise celor două firme şi pot fi contestate în termen de 30 zile.

În urmă cu două zile, CNVM a cerut firmelor Zalois şi Jovline din Insulele Belize, acţionari minoritari ai Amonil Slobozia (AMO), să transmită în termen de 24 de ore structura detaliată a acţionariatului şi să specifice dacă acţionează în mod concertat la combinatul Amonil.

Potrivit ordonanţei publicate marţi de către CNVM, cele două firme vor fi sancţionate în condiţiile în care nu au transmis informaţiile cerute în termenul menţionat, în condiţiile în care arbitrul pieţei mai ceruse anterior clarificări celor două societăţi cu privire la concertarea, însă nu a primit nici un răspuns.

Cele două firme vizate ar fi trebuit astfel să transmită cel târziu miercuri arbitrului pieţei structura acţionariatului lor, până la nivel de persoană fizică.

Potrivit CNVM, un certificat emis luna trecută de Cititrust International Ltd Belize arăta că firmele Zalois Ltd şi Jovline Ltd acţionau în mod concertat faţă de Amonil Slobozia. Având în vedere că împreună, cele două societăţi ar deţine peste 33% din capitalul Amonil, acestea ar fi fost obligate să iniţieze o ofertă publică de preluare, potrivit legii pieţei de capital.

CNVM a cerut clarificări în privinţa acţionarilor celor două firme din Insulele Belize în contextul în care, potrivit unui alt certificat emis la sfârşitul lunii trecute de către Cititrust International, acţionarul unic al societăţii Zalois nu mai este Ernston Ltd, ci Watterstan Holdings Ltd

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb