Coaliţia coordonată de SUA somează Rusia să bombardeze exclusiv poziţii teroriste în Siria

Internaţional / 3 octombrie 2015

Coaliţia coordonată de SUA somează Rusia să bombardeze exclusiv poziţii teroriste în Siria

Actualizare 14:54 Ministerul rus al Apărării: "Aviaţia rusă a distrus un centru de comandă al Statului Islamic, precum şi un buncăr subteran"

Ministerul rus al Apărării a anunţat azi că aviaţia rusă a distrus un centru de comandă al Statului Islamic în apropiere de oraşul Raqa, bastion al grupării jihadiste în nord-estul Siriei, precum şi un buncăr subteran, potrivit Sputnik International.

"În ultimele 24 de ore, avioanele SU-34 şi SU-24M au efectuat peste 20 de misiuni vizând nouă obiective ale grupării teroriste Statul Islamic. A fost distrus un centru de comandă în zona oraşului Raqa şi un buncăr subteran unde erau stocate explozibili şi muniţii", a precizat ministerul.

(A.C.)

-----------------

Coaliţia internaţională condusă de Statele Unite care efectuează raiduri în Siria a cerut, ieri, Rusiei să înceteze imediat bombardamentele în afara zonelor ocupate de reţeaua teroristă Statul Islamic (ISIS), pe fondul acuzaţiilor conform cărora aviaţia militară rusă ar ataca insurgenţi, transmite Mediafax.

"Cerem Federaţiei Ruse să înceteze imediat atacurile împotriva opoziţiei siriene şi a civililor şi să îşi concentreze eforturile pe bombardarea reţelei teroriste ISIS", a comunicat coaliţia internaţională, din care fac parte Statele Unite, principalele puteri europene, ţări arabe şi Turcia.

"Exprimăm o preocupare profundă privind consolidarea forţelor militare ruse în Siria şi mai ales referitor la raidurile aeriene ruse efectuate în oraşele Hama, Homs şi Idlib, care s-au soldat cu victime civile şi nu au vizat poziţiile teroriştilor grupului ISIS", precizează coaliţia.

Joi, armata rusă a anunţat că a efectuat, pentru prima dată, raiduri aeriene asupra oraşului Raqa, fief al grupării jihadiste Statul Islamic, în timpul unor bombardamente care au vizat şi provinciile Alep şi Idleb, conform AFP.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, bombardiere tactice Suhoi-34 au lovit un "post de comandament, care era camuflat la Kasrat Faraj, la sud-vest de oraşul Raqa".

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a indicat că cel puţin 12 militanţi jihadişti au fost ucişi în urma acestor raiduri ale aviaţiei ruse.

"Operaţiunile ruse au vizat joi seara periferia vestică a oraşului Raqa şi regiunea unde se află aeroportul militar din Tabqa, mai la sud-vest, ucigând cel puţin 12 jihadişti", a precizat directorul acestei organizaţii, Rami Abdel Rahman.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Sau au o nesimțire fără margini să mintă mapamondul în față.

     

    În apr, revista Jane's (de bună reputație în domeniul apărării și informațiilor), spunea: 

     

    Jabhat al-Nusra and Islamic State's attempts at cutting Damascus-Homs highway would threaten Assad's control of Syria 

     

    Key Points 

    The rival jihadist Islamic State and Jabhat al-Nusra groups are well positioned to put pressure on the Syrian government's key supply line connecting Damascus to the Alawite heartland through Homs. 

    The growing threat to road communications through Homs and the potential loss of Aleppo risk destabilising Assad's rule and increases the likelihood of his removal by the army leadership, supported by Iran, but this would not end the conflict in Syria. 

    EVENT 

    The road connecting Homs and Damascus is critical for Syrian President Bashar al-Assad's survival, but is likely to come under concurrent attack from the Islamic State and Jabhat al-Nusra. 

     

    Bă americani, francezi și englezi idioți. Nu există opoziție în Siria. Free Syrian Army nu mai are aproape nimic în zonă, pentru că nu le-a mai plătit nimeni soldele și au plecat la Al-Queda sau ISIS (care au bani pentru că îi obțin din contrabanda prin granița cu Turcia sau Iordania/Arabia Saudită. Au rămas doar organizațiile afiliate Al-Queda (știți voi, ăia care v-au dărmat turnurile în 2001) și ISIS. 

     

    Chiar și The Independent scria asta: 

     

    "Turkey and Saudi Arabia are actively supporting a hardline coalition of Islamist rebels against Bashar al-Assad’s regime that includes al-Qaeda’s affiliate in Syria, in a move that has alarmed Western governments. 

     

    The two countries are focusing their backing for the Syrian rebels on the combined Jaish al-Fatah, or the Army of Conquest, a command structure for jihadist groups in Syria that includes Jabhat al-Nusra, an extremist rival to Isis which shares many of its aspirations for a fundamentalist caliphate." 

    Americanilor, chiar credeți că am uitat cu toții reportajele de presă de acum 3-4 luni? Credeți că puteți să întoarceți foaia și toată presa o să scrie cum vreți voi, ca niște tonomate? Idioților. 

    O astfel de pozitie in care se accepta bombardarea unor teroristi si a altora nu, defineste foarte bine tipul de democratie pe care il exporta America. Vorba lui Lavrov, daca arata ca un terorist, actioneaza ca un terorist, vorbeste ca un terorist, se comporta ca un terorist, atunci este terorist.

    PUTIN face o treaba excelenta!Covor de bombe pe islamisti sa cada!...PUTIN arata ca este mai lucid si eficient ca toti clownii americani si occidentali impreuna!!!

    D-ră Bursa, cum e corect? Diferența e uriașă, nu arunca și mătăluță cu fumigene.

    Nu de altceva, dar măcar Eric Fanning, nominalizat de Obama pentru postul de secretar al apărării, să adopte o poziție mai pacifistă :)) în ce privește Orientul Mijlociu, având în vedere orientarea lui ... politică:)). 

    "Eric aduce in noua pozitie multi ani de experienta dovedita si capacitati exceptionale de lider. Sunt recunoscator pentru modul in care s-a dedicat barbatilor si femeilor in uniforma si sunt convins ca va conduce soldatii SUA cu distinctie”, a declarat Obama." 

    "Acest pas istoric este unul dintre multe miscari ale administratie Obama de a promova drepturile comunitatii LGBT in cadrul fortelor armate. In 2010, presedintele a semnat o lege care punea capat politicii „Nu intreba, nu spune” care interzicea homosexualilor si lesbienelor sa isi afirme deschis orientarea. 

    Fanning a fost adjunct al secretarului de stat al Armatei pana in luna iunie, iar mai inainte a fost seful de cabinet al secretarului Apararii Ash Carter. Acesta a declarat ca nominalizarea lui Fanning este o „alegere excelenta”. 

    Si organizatia care apara drepturile militarilor LGBT s-a declarat satisfacuta. „Suntem incantati ca Fanning a fost nominalizat pentru a conduce cea mai mare armata a lumii:, se arata intr-un comunicat al The American Military Partner Association. 

    S-o declara LGBT satisfăcută, dar sper să nu asistăm la vreo satisfacție între americani și ruși, că ne va durea pe toți popoul.

    Lăsând gluma, chestia devine groasă și cu noduri, tovarăși.  

    1. Esti un primitiv oarecare. Ce relevanta are comentariul tau pentru subiectul articolului?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb