"Coaliţie" în industria automobilelor electrice

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Auto / 22 iulie 2021

"Coaliţie" în industria automobilelor electrice

Marile companii îşi unesc forţele atunci când piaţa o cere, dar mai ales propriile interese economice. Suzuki Motor Corp şi Daihatsu au anunţat că se vor alătura unei coaliţii pentru vehicule comerciale electrice, condusă de Toyota Motor Corp, ajutând alianţa niponă să se extindă de la camioane la vehiculele mai mici. Cei doi producători auto niponi vor achiziţiona fiecare o participaţie de 10% la societatea mixtă, la acelaşi nivel cu Isuzu Motors şi Hino Motors, în timp ce Toyota va deţine 60%. Anunţul vine pe fondul sporirii concurenţei cu care se confruntă producătorii auto din Japonia din partea giganţilor din domeniul tehnologiei şi a altor rivali care produc maşini electrice şi fără şofer. "În condiţiile în care Suzuki şi Daihatsu se vor alătura proiectului şi vor lucra împreună, vom putea să extindem aria de cooperare, acoperind nu doar vehiculele comerciale, ci şi vehiculele mini. Cu această expansiune, suntem cu un pas mai aproape de o societate cu o mobilitate mai bună", a afirmat preşedintele Toyota, Akio Toyoda.

În aprilie, Toyota, Isuzu şi Hino au lansat un parteneriat de cooperare tehnologică în Japonia pentru a-şi spori investiţiile pe piaţa vehiculelor comerciale şi a celor conectate.

Astfel de decizii sunt justificate şi de anumite evoluţii ale altor industrii care au legătură cu cera auto. Cererea pentru benzină şi motorină va atinge nivelul maxim în 2027, cu patru ani mai devreme decât se estima anterior, pe măsură ce automobilele cu un consum mai redus de combustibil şi adoptarea răspândită a vehiculelor electrice vor limita consumul mondial de carburanţi, susţin analiştii de la BloombergNEF. Într-un raport, analiştii BNEF estimează că cererea de carburanţi rutieri va înregistra cel mai important declin în Europa şi SUA iar o aşteptată creştere a utilizării de carburanţi în ţări precum India şi China nu se va concretiza. Accelerarea orizontului de timp în care cererea de carburanţi va atinge vârful vine într-un moment în care constructorii auto din întreaga lume fac trecerea la vehicule mai puţin poluante iar unele din marile economii ale lumii vor să introducă noi norme în încercarea de a reduce emisiile de gaze poluante şi a face tranziţia de la combustibili fosili. De exemplu, săptămâna trecută, Comisia Europeană a propus un plan ambiţios care prevede interzicerea comercializării de noi automobile echipate cu motoare pe combustie internă, începând din 2035, iar ţări precum China şi SUA vor să stimuleze adoptarea pe scară largă a vehiculelor electrice.n Îmbunătăţirea economiei de carburant, trecerea la mobilitatea electrică şi alte surse de propulsie precum şi serviciile de ride sharing vor diminua orice posibile creşteri ale consumului de combustibili care vor apărea ca urmare a extinderii gradului de utilizare a automobilelor până în 2050, susţin autorii raportului. De exemplu, companiile de ride-sharing precum Uber şi Didi vor fi responsabile pentru 36% din totalul milelor parcurse de automobile în 2050, faţă de 4% în prezent, iar această tendinţă va stimula tranziţia la automobilele electrice. De asemenea, analiştii estimează că numărul de autoturisme de pasageri de pe drumurile din întreaga lume va atinge un vârf de 1,548 miliarde unităţi în 2039, o creştere de 26% comparativ cu acest an. Cantitatea de marfă transportată rutier va creşte şi ea exploziv în următorul deceniu, însă mărfurile vor fi transportate de camioane care nu sunt dependente de petrol. Constructori precum Daimler AG, Tesla Inc. şi Volkswagen AG vor produce mai multe camioane electrice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb