ZIARUL BURSA

22 iulie 2021
Ediţia din 15.08.2024
Efort bugetar uriaş, 27 de militari ucişi, defilare pe sub Arcul de Triumf

MISIUNEA MILITARĂ DIN AFGANISTAN, LA FINAL: Efort bugetar uriaş, 27 de militari ucişi, defilare pe sub Arcul de Triumf

George MarinescuMiscellanea / 22 iulie 2021

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naţionale: "România a învăţat că atunci când este parte a unei alianţe, a unei coaliţii, are toate ingredientele necesare să-şi consolideze un profil de încredere în interiorul acestor structuri, a învăţat că nimic nu este gratuit, totul costă"  

Încheierea misiunii militare a ţării noastre în Afghanistan a fost marcată oficial, ieri, de prima defilare, în ultimii 12 ani, pe sub Arcul de Triumf a unor trupe române care se întorc de pe front sau dintr-un teatru de operaţii militare. Înaintea ceremoniei de ieri, ultima defilare a unor trupe revenite de pe front a avut loc în 29 iulie 2009, iar la ea au luat parte aproape 800 de militari care au participat la misiuni în teatrul de operaţiuni din Irak, festivitatea marcând finalul misiunii Armatei Române în această ţară. Anterior, ultima defilare a unor trupe întoarse de pe front a avut loc în 23 august 1945, iar la ea au participat soldaţii români întorşi de pe câmpurile de luptă din cel de-al doilea război mondial.

Euro digital, un proiect neclar

EXPERŢII AVERTIZEAZĂ: Euro digital, un proiect neclar

A.V.Internaţional / 22 iulie 2021

Hugo Coelho, partener la Forefront Advisers: "Pentru moment, euro digital este extrem de prost definit"  

Karl Toussaint du Wast, cofondator al Netinvestissement: "Mişcarea BCE este disperată şi fără speranţă"

Pe măsură ce euro digital trece la faza de cercetare, experţii critică lipsa de claritate în jurul acestui proiect şi întârzierea lansării sale, mai precis la un deceniu după apariţia criptomonedelor, potrivit unei analize Euractiv.

Fotbaliştii tricolori reintră în scenă după o pauză de 57 de ani

JOCURILE OLIMPICE Fotbaliştii tricolori reintră în scenă după o pauză de 57 de ani

Octavian DanSport / 22 iulie 2021

Fotbaliştii tricolori vor fura startul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Deschiderea oficială va avea loc mâine, dar competiţiile au început deja (softball şi fotbal), iar noi vom avea parte de primele emoţii astăzi. Honduras este adversarul şi având în vedere condiţiile speciale, nu există favoriţi în grupa noastră de calificare. Speranţele nu sunt foarte mari, mai ales că lotul care a ajuns în Japonia este departe de ceea ce putea prezenta naţionala noastră, dar cum turneul olimpic nu face parte din calendarul FIFA, majoritatea cluburilor au refuzat să-şi lase jucătorii să participle la JO. Dacă la echipele autohtone se poate imputa lipsa de patriotism, la cele din străinătate unde sunt legitimaţi jucători care ar fi putut participa la turneu e mai greu să le fie reproşat ceva. Aşa stand lucrurile, selecţionerul Mirel Rădoi a fost nevoit să improvizeze o echipă. Rămâne de văzut cât de bine a reuşit să o asambleze.

Creştere economică acompaniată de inflaţie, în partea a doua a anului

ESTIMĂRILE ANALIŞTILOR LA NIVEL GLOBAL: Creştere economică acompaniată de inflaţie, în partea a doua a anului

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 22 iulie 2021

Dragoş Cabat: "Creşterile indicilor se vor reversa la un moment dat, dar nu cred că acest lucru se va întâmpla în semestrul al doilea" Adrian Codirlaşu: "Există un risc de supraîncălzire a economiei care se vede în creşterea puternică a preţurilor mărfurilor" 

Indicii principalelor burse de acţiuni din Statele Unite şi Europa, precum şi preţurile materiilor prime, au marcat creşteri importante de la începutul anului şi până în prezent, evoluţii ce ilustrează revenirea economică după şocul cauzat de pandemia Covid-19, iar analiştii consultaţi de ziarul BURSA se aşteaptă la continuarea tendinţei ascendente în partea a doua a anului, dar acompaniată de inflaţie.

Magistraţii cercetaţi penal vor putea solicita administrarea cauzei de alt procuror

PROPUNERE A MINISTRULUI JUSTIŢIEI: Magistraţii cercetaţi penal vor putea solicita administrarea cauzei de alt procuror

I.Ghe.Anticorupţie / 22 iulie 2021

O cerinţă esenţială pentru următoarea perioadă este, pe de o parte, desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), nu doar schimbarea etichetei sau sediului, şi, pe de altă parte, refacerea competenţelor DNA, DIICOT şi ale celorlalte parchete, afirmă Stelian Ion, ministrul Justiţiei, într-o postare publicată, ieri, pe pagina oficială de Facebook, în care prezintă noua propunere pentru desfiinţarea secţiei speciale.

Conform acestei propuneri, judecătorii şi procurorii care vor fi anchetaţi, vor putea depune o cerere pentru ca investigarea lor şi urmărirea penală să fie făcută de către procurori aflaţi pe teritoriul altei curţi de apel.

Bani pentru refacerea infrastructurii afectată de inundaţii

Bani pentru refacerea infrastructurii afectată de inundaţii

I.Ghe.Macroeconomie / 22 iulie 2021

Guvernul României a aprobat, ieri, alocarea sumei de 148.776.000 lei pentru 17 judeţe, afectate de calamităţile naturale, respectiv pentru 243 de unităţi administrativ-teritoriale lovite de ploile torenţiale, însoţite de descărcări electrice, din ultima perioadă. Creşterile semnificative de niveluri şi debite pe unele cursuri de apă şi caracterul torenţial al ploilor au produs inundaţii şi pagube materiale pe raza teritorială a unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Satu-Mare, Tulcea şi Vrancea.

Datoria în marjă din piaţa americană face noi paşi către trilionul de dolari

Datoria în marjă din piaţa americană face noi paşi către trilionul de dolari

Mihai GongoroiMacroeconomie / 22 iulie 2021

Datoria în marjă din pieţele americane, sumele împrumutate de investitorii de pe Wall Street de la brokeri pentru a specula pe pieţele financiare, şi-a continuat în iunie marşul spre valoarea astronomică de 1 trilion de dolari, atingând un nou record ,de 882,1 miliarde de dolari, după o creştere lunară de 2,4% sau 20,5 miliarde de dolari. Potrivit datelor Autorităţii de Reglementare a Industriei Financiare din Statele Unite (FINRA), iunie a fost a 15-a lună consecutivă de creştere pentru datoria în marjă din pieţele americane.

Risipă criminală: 40% din producţia de alimente este aruncată

ÎNTR-O LUME ÎN CARE SE MOARE DE FOAME Risipă criminală: 40% din producţia de alimente este aruncată

O.D.Miscellanea / 22 iulie 2021

Există date care ruşesc să provoace îngrijorare şi dezgust. Într-o lume în care încă se mai moare de foame, pe aproape toatre continentele, o mare parte din producţia de alimente ajunge la gunoi. Realitatea este foarte tristă şi spune multe despre societatea actuală. Peste două miliarde de tone de alimente rămân neconsumate la nivel mondial, o cantitate aproape dublă faţă de estimările anterioare, potrivit unui nou raport realizat de World Wildlife Fund şi retailerul britanic Tesco Plc..Conform acestui studiu, o cantitate estimată la 2,5 miliarde de tone de alimente s-a pierdut la nivelul fermelor sau a fost risipită de retaileri sau consumatori la nivel global, adică aproximativ 40% din producţie.

Concurs auto pentru doamne şi domnişoare la Bucureşti

Concurs auto pentru doamne şi domnişoare la Bucureşti

O.D.Miscellanea / 22 iulie 2021

Bancurile cu şoferiţe nu îşi vor avea rostul la Women Rally Bucureşti. Etapa a II-a a Campionatului Naţional Women Rally - Bosch Car Service 2021, Trofeul Enel X, va avea loc pe 6-8 august la Bucureşti, unde sunt aşteptate la start zeci de concurente. Organizatorii au anunţat că participarea se va face cu maşina personală, iar experienţa anterioară în astfel de competiţii nu este necesară: " Participi cu maşina personală, însă locurile sunt limitate! Orice pasionată care vrea să îşi ia doza de libertate şi adrenalină la volan, într-un cadru organizat şi sigur, se poate înscrie în concurs până pe 28 iulie, pe site-ul oficial Women Rally. Participarea se face cu maşina personală, nefiind necesare experienţa anterioară în competiţiile auto sau echipamente specializate, casca de protecţie şi cagula fiind asigurate de către organizatori. Singura condiţie pe care trebuie să o îndeplinească concurentele este să posede permis de conducere de minim 2 ani.

"Coaliţie" în industria automobilelor electrice

"Coaliţie" în industria automobilelor electrice

O.D.Miscellanea / 22 iulie 2021

Marile companii îşi unesc forţele atunci când piaţa o cere, dar mai ales propriile interese economice. Suzuki Motor Corp şi Daihatsu au anunţat că se vor alătura unei coaliţii pentru vehicule comerciale electrice, condusă de Toyota Motor Corp, ajutând alianţa niponă să se extindă de la camioane la vehiculele mai mici. Cei doi producători auto niponi vor achiziţiona fiecare o participaţie de 10% la societatea mixtă, la acelaşi nivel cu Isuzu Motors şi Hino Motors, în timp ce Toyota va deţine 60%. Anunţul vine pe fondul sporirii concurenţei cu care se confruntă producătorii auto din Japonia din partea giganţilor din domeniul tehnologiei şi a altor rivali care produc maşini electrice şi fără şofer.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

PIAŢA VALUTARĂ  Euro a scăzut la 4,9247 lei

Ana-Gabriela UngureanuBănci-Asigurări / 22 iulie 2021

Euro a scăzut ieri, cu 0,06 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9247 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1773 dolari, în apreciere cu 0,05%...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo