BVB Creşteri pentru indici, pe fondul unui rulaj redus

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 iulie 2021

Creşteri pentru indici, pe fondul unui rulaj redus

Titlurile MedLife - pe prima treaptă în topul lichidităţii

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri, în sesiunea de tranzacţionare de ieri. Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,64%, la 1.053,21 de puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,91%, până la 2.303,82 puncte.

Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 42,3 milioane de lei, cu mult sub media zilnică a acestui an, de 79,8 milioane de lei.

Răzvan Stănuţ, ce face parte din echipa casei de brokeraj TradeVille, ne-a transmis: "Indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie pozitivă, moderată în comparaţie cu cea înregistrată pe principalele burse europene. Indicele BET a câştigat 0,45% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între 0,4% pentru BETPlus şi +1,25% în cazul BET-FI. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregistrată de acţiunile Purcari Wineries (WINE), +2,35%.

Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o acţiunile Bittnet Systems (BNET), cu -6,19%, în condiţiile unui volum ce depăşeşte media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o acţiunile Banca Transilvania (TLV), -0,36%".

În piaţa "regular", acţiunile MedLife (M) au cumulat schimburi de 5,53 milioane de lei, titlurile prestatorului de servicii medicale încheind ziua în creştere cu 0,89%, la preţul de 17 lei.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au stagnat, la preţul de 1,874 lei, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de 3,46 milioane de lei.

Pe poziţia a treia în topului rulajului, cu schimburi de 2,42 milioane lei, s-au clasat titlurile Banca Transilvania, acţiunile instituţiei de credit încheind ziua la preţul de 2,75 lei.

Titlurile Evergent Investments (EVER) au stagnat, la preţul de 1,34 lei, în condiţiile unei valori a tranzacţiilor de 1,36 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" a fost realizat un schimb cu titlurile Romgaz (SNG), în valoare de 3,12 milioane de lei, transferul fiind înregistrat la preţul de 31,2 lei, cu 1,46% peste referinţa din piaţa "regular".

Indicele BET-NG, al companiilor energetice şi de utilităţi, a urcat cu 1,01%, până la 784,26 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb