COD PORTOCALIU ÎN 14 JUDEŢE Comandamentul pentru inundaţii se reuneşte astăzi la Guvern

E.D.
Miscellanea / 30 mai 2014

Update 09:50 Codul galben de ploi a fost extins la 36 de judeţe

36 de judeţe au intrat vineri dimineaţa la ora 9.00 sub avertizare cod galben de ploi, iar 11 judeţe sunt sub cod portocaliu de inundaţii. Sâmbătă dimineaţa, codul galben va fi restrâns pentru vestul ţării şi va rămâne doar pentru partea de est până sâmbătă seara, a anunţat Ion Sandu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie în cadrul Comandamentului de vineri dimineaţa de la Guvern.

Institutul de Hidrologie a anunţat că este posibilă o extindere a codului galben de inundaţii pe Argeş, Olt, Teleorman şi pe cursurile de apă din Moldova. Cursul Dunării este pe o tendinţă de scădere până luni, după care va creşte din nou, a mai spus Sandu. Acesta a precizat că nu se poate ajunge la nivelurile din 2010 pe Dunăre pentru că nu vor cădea cantităţi atât de mari de apă.

Până la 1 iunie ora 06:00 este cod portocaliu pe Dunăre pe sectorul aval Calafat - Zimnicea (judetele Dolj, Olt şi Teleorman) şi cod galben pe sectoarele Porţile de Fier - Calafat (judeţele Mehedinţi şi Dolj) şi aval Zimnicea - Călăraşi (judeţele Giurgiu şi Călăraşi). Până la 3 iunie ora 18.00 este cod galben pe sectorul aval Calafat - Zimnicea (judeţele Dolj, Olt Şi Teleorman), au anunţat joi reprezentanţii Institului de Hidrologie.

---

Membrii comandamentului pentru inundaţii se reunesc vineri, la ora 9.00, la Palatul Victoria, într-o şedinţă condusă de vicepremierul Liviu Dragnea.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA) a emis, joi, o avertizare potrivit căreia râuri din 14 judeţe, majoritatea din jumătatea de est a ţării, se vor afla, până duminică la ora 18.00, sub cod portocaliu de inundaţii.

Avertizarea este valabilă, începând de vineri, ora 6.00, pe versanţi, torenţi, pâraie şi râurile mici din judeţele Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Botoşani, Iaşi, Suceava, Neamţ şi Bacău.

Tot de vineri, dar de la ora 9.00, vor fi sub cod portocaliu versanţi, torenţi, pâraie şi râurile din bazinele hidrografice Bârlad (judeţele Iaşi, Bacău, Vaslui şi Galati), afluenţii mici ai Prutului şi Siretului din judeţele Vaslui şi Galaţi şi râurile mici din Dobrogea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb