Indicatorii de sănătate din Statele Unite sunt sub medie, comparativ cu 12 cele mai avansate ţări, în ciuda investiţiilor private şi publice puternice, informează Coface, prin intermediul unui comunicat de presă.
"Implementarea graduală a Programului Îngrijirii accesibile a îmbunătăţit accesul populaţiei la asigurările de sănătate la preţuri rezonabile. Un alt punct crucial menţionat în programele candidaţilor la preşedinţia SUA este reducerea preţurilor la medicamentele costisitoare pe bază de reţetă. Trei falimente personale din cinci în SUA sunt din cauza datoriilor legate de asistenţa medicală, deoarece acoperirea acesteia rămâne inegală şi, spre deosebire de celelalte ţări avansate, companiile de medicamente pot stabili preţurile în mod liber. Acestea justifică costurile ridicate prin cheltuielile mari pentru cercetare şi dezvoltare şi prin durata relativ scurtă a drepturilor primite pentru brevete la nivel mondial. În ciuda şocului din 2008 - 2009 pentru economia SUA, preţurile medicamentelor au continuat să crească, fără perioade de încetinire", se menţionează în comunicatul citat.
SUA este în prezent lider printre ţările avansate în ceea ce priveşte resursele pe care le investeşte în asigurările de sănătate (17,1% din PIB în 2014). În ciuda acestui lucru, rezultatele sunt mult sub standardele occidentale : speranţa de viaţă este mai mică, rata obezităţii este dublă, mortalitatea infantilă este mai mare şi există o prevalenţă ridicată a cel puţin două boli cronice în rândul seniorilor.